Γιατί η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» θα είναι τόσο ακριβή;

TV 28 SEP 2017  /  Λήδα Γαλανού

Γιατί μπορεί, είναι η απλή απάντηση. Αλλά όχι η μόνη.

Διαβάστε περισσότερα για το «Game of Thrones» εδώ.

Η τιμή, τιμή δεν έχει και το «Game of Thrones» δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει κάθε δολάριο που μπαίνει στην παραγωγή του, τόσο για την απόλαυση ημών, των fans, όσο και για τα έσοδα που φέρνει στο HBO. Ωστόσο, στην τελευταία σεζόν του, την 8η που περιμένουμε κατά το 2018-19, το budget της σειράς θ' αγγίξει νέα σύνορα.

Διαβάστε ακόμη: Το «Game of Thrones» έμαθε το μάθημά του: Για τον 8ο κύκλο, θα γυριστούν πολλά διαφορετικά φινάλε

game of thrones 607 5

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Variety, το κάθε επεισόδιο της 8ης σεζόν - και φινάλε ολόκληρης της σειράς - του «Game of Thrones», θα κοστίζει γύρω στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, τα επεισόδια του κύκλου θα είναι μόνο έξι, οπότε από ένα συνολικό υποθετικό budget αντιστοιχεί μεγαλύτερο μερίδιο στο καθένα. Επιπλέον, το καθένα από τα 6 επεισόδια προβλέπεται να είναι αρκετά μεγάλης διάρκειας, ως και 90 λεπτών, δηλαδή σαν μια συμβατική ταινία. Αλλωστε, οι πέντε κεντρικοί ηθοποιοί του «Game of Thrones», των οποίων το κασέ ανέβηκε ακριβώς χάρη στη σειρά, δηλαδή οι Εμίλια Κλαρκ, Κιτ Χάρινγκτον, Λίνα Χίντι, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και Πίτερ Ντίνκλατζ, παίρνουν όλοι μαζί αμοιβές των 2,5 εκ. δολαρίων ανά επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμη: Με κάθε νέο επεισόδιο, το «Game of Thrones» πιο ψηλά στην κορυφή του κόσμου

got 707 607

Σ' αυτό, να προσθέσουμε, για την ιστορία του πράγματος, ότι όταν ξεκίνησε το «Game of Thrones», το 2011, το κάθε επεισόδιο κόστιζε γύρω στα 6 εκ. δολάρια, ποσό που θεωρούνταν ήδη ανεβασμένο σε σχέση με τις άλλες μεγάλες αμερικανικές σειρές που κινούνταν στα 3-4 εκ. δολ., επιβεβαιώνοντας και τότε και τώρα ότι το HBO είναι ένα κανάλι που δεν φοβάται τις μεγάλες παραγωγές, πράγμα που συχνά είναι προς όφελός του.

Διαβάστε τα recaps της 7ης σεζόν «Game of Thrones» εδώ:

got 707 607

Περισσότερο Game of Thrones

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.