TV

Game of Thrones 6: ο σκηνοθέτης του 9ου επεισοδίου αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η τελευταία σκηνή (spoilers)

στα 10

Διαβάστε παρακάτω μόνο αν έχετε δει το πρόσφατο, συγκλονιστικό 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου «Game of Thrones». Ακολουθούν spoilers!

Game of Thrones 6: ο σκηνοθέτης του 9ου επεισοδίου αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η τελευταία σκηνή (spoilers)

Προσοχή spoilers: Mη διαβάσετε παρακάτω αν δεν έχετε δει το 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου «Game of Thrones»

Who let the dogs out? Who who who let the dogs out? (woof, woof, woof, woof) Από χθες όλοι τραγουδάμε συνειδητά ή υποσυνείδητα τη χιπ χοπ επιτυχία του 2000, γιατί η κοκκινομάλλα Σάνσα έδωσε στον σιχαμένο Ράμσεϊ Μπόλτον τον βασανιστικό θάνατο που του άξιζε. Τον έφαγαν τα ίδια τα σκυλιά του, αυτά που άφησε να πεινάνε 7 μέρες, με την αλαζονική σιγουριά ότι μετά τη νίκη του στη Μάχη των Μπάσταρδων θα τους προσφέρει σαδιστικά ως λιχουδιά τους αιχμαλώτους του, Σταρκ. «Αύριο θα είσαι νεκρός» του είχε πει η «σύζυγός» του, αλλά εκείνος είχε χαμογελάσει ειρωνικά. Ο ήχος των κραυγών του ακούστηκε ως κελάηδισμα στα αυτιά μας.

Γενικότερα, όμως, το 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου «Game of Thrones» ήταν συγκλονιστικό, επικό, υπέροχο - ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.

Διαβάστε αναλυτικά το recap του Flix: «Game of Thrones», Κύκλος 6, Επεισόδιο 09: Σημειώσεις

Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, Μιγκέλ Σαπόσνικ, έδωσε όλες τις λεπτομέρειες πίσω από το γύρισμα των τελευταίων στιγμών του Ράμσεϊ Μπόλτον σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly. Διαβάστε αναλυτικά πώς γυρίστηκαν αυτές οι, ομολογουμένως, σκληρές σκηνές.

jon snow ramsay 607 1

Οταν ο Τζον Σνόου τον πιάνει στα χέρια του

Μας πήρε μία ολόκληρη μέρα αυτή η σκηνή. Για μία μέρα δέρναμε τον Ράμσεϊ. Ηταν σουρεαλιστικά διασκεδαστικό. Δηλαδή, έπρεπε να βρούμε με κάτι να γελάμε για να ανταπεξέλθουμε στη σκληρότητα της σκηνής. Είχαμε συζητήσει με τον Κιτ πώς θα προσεγγίζαμε τη στιγμή και πώς θα έπρεπε να βγει και η εκδίκηση, αλλά και η δική του σκοτεινιά - ο Τζον Σνόου είχε χάσει την όρεξή του για ζωή, έχει κουραστεί να πολεμάει, τα έχει χάσει σχεδόν όλα, ακόμα και την ανθρωπιά του.

jon snow ramsay 607 2

Ο Κιτ τότε πρότεινε: «Ο Τζον πρέπει να κάνει ό,τι κάνει με τα ίδια του τα χέρια. Με τις γροθιές του...»

jon snow ramsay 607 3

Κι έτσι έγινε. Το γυρίσαμε ως κάτι ιδιαίτερης ηθικής βαρύτητας και ταυτόχρονα απίστευτης σκληρότητας. Ο κακομοίρης ο Ιβαν έφαγε και μερικές που ξέφυγαν του Κιτ στο σαγόνι, αλλά έκανε καταπληκτική κι επαγγελματική δουλειά. Και οι δυο τους ήταν απίστευτοι επαγγελματίες. Η καλύτερη στιγμή είναι όταν ο Ιβαν αποφασίζει να σταματήσει τους μορφασμούς πόνου, όταν το πρόσωπό του παραδίδεται στα χτυπήματα και η κάμερα πλησιάζει σ' έναν άνθρωπο παραδομένο στη μοίρα του

ramsay bolton death dog 607

sansa ramsay death 607

«Το πρόσωπό σου θα σβήσει. Το οικογενειακό σου όνομα θα σβήσει. Εσύ θα σβήσεις. Κάθε μνήμη σου θα σβήσει» Η εκδίκηση της Σάνσα

Οφείλω να ομολογήσω ότι εγώ ήθελα να γυρίσουμε το θάνατο του Ράμσεϊ με έναν τρόπο που το κοινό θα τον λυπηθεί κάπως - με τον τρόπο που όλοι οι χαρακτήρες στο «Game of Thrones» μας κάνουν να ανακαλύψουμε συναισθήματα για αυτούς που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Ηταν η πρώτη φορά που οι δημιουργοί, ο Ντέιβιντ Μπένιοφ κι ο Νταν Βάις, δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα. Ηταν ξεκάθαροι: κανένας δε θα αισθανόταν καμία λύπη για τον Ράμσεϊ Μπόλτον. Αίμα, αίμα, αίμα!

Σωστά. Ο Ράμσεϊ έπρεπε να πεθάνει και να πεθάνει φριχτά. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε λόγος, έκρινα να εστιάσουμε το φακό στη σάρκα και να απεικονίσουμε με λεπτομέρεια τη βία. Η φαντασία μας κι ο ήχος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. Το πιο αποτελεσματικό εφε για μένα ήταν ο ήχος, σαν να σφάζουν γουρούνι, την ώρα που η Σάνσα απομακρύνεται. Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, αυτός είναι ο ήχος που κάνει η τραχεία όταν σκίζεται κι εσύ ακόμα προσπαθείς να αναπνεύσεις.

Η αγαπημένη μου σκηνή, όμως, είναι άλλη. Το κοντινό της Σάνσα όταν βλέπει τα σκυλιά να ορμάνε. Για μια στιγμή κάνει να φύγει. Σταματά και ξανακοιτάει, για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Το βλέμμα της. Αυτό.

Sansa smiles bolton death GIF

Περισσότερο «Game of Thrones»:

Διαβάστε όλα τα recaps του 6ου κύκλου Game of Thrones με τον τρόπο του Flix: