TV

Fargo #9: The Making of an Animal

στα 10

Εχοντας κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Μίνι Σειράς και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον), το «Fargo» συνεχίζει να προβάλλεται στον ΟΤΕ TV. Το Flix το παρακολουθεί και σας μεταφέρει την αίσθηση κάθε επεισοδίου.

Fargo #9: The Making of an Animal

Eίδατε το 9o επεισόδιο του «Fargo» και θέλετε να το συζητήσουμε; Διαβάστε παρακάτω.


Προσοχή: ακολουθούν spoilers.

Μετά την προβολή του «Fargo» κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD, το Flix θα σας μεταφέρει με το δικό του τρόπο στην παγωμένη Μινεσότα και θα αναλύει τι κρατά από κάθε επεισόδιο. Σήμερα, συζητάμε το επεισόδιο 09, «A Fox, a Rabbit and a Cabbage».

Διαβάστε εδώ τα recaps των προηγούμενων 8 επεισοδίων.

ΤΟ 9ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 9 ΑΤΑΚΕΣ

Fargo recap9 1

Fargo recap9 2

«Μετά από 3 μέρες χωρίς ύπνο, μεταμορφώθηκα σε αγρίμι»

Το σοκ του προηγούμενου επεισοδίου είναι ότι, λίγο πριν το τέλος, προχώρησε το χρόνο μπροστά. Η αρχή του 9ου επεισοδίου όμως οφείλει να μας εξηγήσει τι συνέβη στον Μάλβο, πώς βρέθηκε μεταμορφωμένος σ' εκείνο το μπαρ του Λας Βέγκας, οπότε μας επιστρέφει λίγους μήνες πριν στο Κάνσας του Μιζούρι. Ο Μάλβο είναι οδοντίατρος (!) και περιποιείται έναν ασθενή, φλυαρώντας. Χαμογελαστός, με ζεστό, παιχνιδιάρικο βλέμμα του αφηγείται μία ιστορία για το πώς ο άνθρωπος χρειάζεται καλό βραδινό ύπνο. Οσο μουδιασμένο είναι το στόμα του ασθενή από την αναισθητική ένεση, τόσο είμαστε κι εμείς: πώς, τι, WTF? Εχει αλλάξει ζωή; Παραιτήθηκε από το σκοτεινό αδίστακτο επάγγελμά του; Τη στιγμή που ξεστομίζει το punch line της ιστορίας όμως, το πρόσωπό του αλλάζει για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου. Σαν να έχει περάσει μία σκιά πάνω από τα μάτια του, σαν το χαμόγελό του να γίνεται το γνωστό πονηρό μειδίαμα του δολοφόνου, ο οποίος αρέσκεται στο να πετάει μικρά κλου για την απύθμενα σατανική, καλά κρυμμένη, αληθινή του φύση: «Μετά από 3 μέρες χωρίς ύπνο, μεταμορφώθηκα σε αγρίμι!» Malvo has never left the building. Τι ετοιμάζει;

Fargo recap9 3

Fargo recap9 4

Fargo recap9 5 Mη χάνετε το «Fargo» κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

«Aces!»

O γοητευτικός ψαρομάλλης Μάλβο είναι ο «Δρ. Μικ Μάικ» αυτές τις μέρες. Οδοντίατρος, αρραβωνιασμένος με την trophy βοηθό του, την ξανθιά Τζέμα και συνάδελφος του Μπερτ (πόσο ΠΙΟ Κοενική αναφορά από τον Στίβεν Ρουτ;), ο οποίος νομίζει ότι ο καινούργιος του διπλανού ιατρείου είναι ένας γοητευτικός, χιουμορίστας μπαγασάκος που θα παίζουν γκολφ και θα μιλούν για γκόμενες. Ο «Δρ. Μικ Μάικ» έχει σχολαστικά φροντίσει αυτή τη βιτρίνα. Από κάθε λεπτομέρεια του vintage πλούσιου σπιτιού του, μέχρι την μπάρμπι σύντροφο αξεσουάρ. Τόσο ενθουσιασμένος είναι ο Μπερτ που μπήκε ο «Δρ. Μικ Μάικ» στη ζωή του, που θέλει οπωσδήποτε να τον γνωρίσει στον αδελφό του. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: ο αδελφός του κρύβεται σε πρόγραμμα προστασίας της αστυνομίας, γιατί, να, μπλέχτηκε με κάτι μαφιόζους στο Σικάγο, τους πρόδωσε, κι αυτοί έχουν βάλει εκτελεστή να τον σκοτώσουν (μπίνγκο!) Ομως κάτι μπορεί να κανονίσει. Ενα σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας. «Aces!»

Fargo recap9 6

Fargo recap9 7

«Ναι...»

Ετσι βρισκόμαστε λοιπόν σε εκείνο το ξενοδοχείο, σε εκείνο το μπαρ, σε εκείνη τη χρονική στιγμή που ο Λέστερ γιορτάζει το θρίαμβό του ως ο «ασφαλιστής της χρονιάς»: έχει διαπράξει το απόλυτο έγκλημα, δεν είναι απλά ασφαλής, είναι νικητής, είναι ο «νέος» Λέστερ. Μόνο που σ' εκείνο το τραπέζι κάθεται ο εφιάλτης του. Ο μόνος που ξέρει την αλήθεια. Εχει έρθει για να τον σκοτώσει; Ο παλιός Λέστερ θα το έβαζε στα πόδια. Σε μία κίνηση ανατροπής, ο «νέος» πλησιάζει το τραπέζι. «Βρε βρε βρε τον Μάλβο....». Ο Μάλβο δεν διασκεδάζει όμως καθόλου. Ψυχρά, χωρίς στιγμή να χάσει το προσωπείο του, επιμένει ότι δε γνωρίζονται. Παροτρύνει την παρέα του να φύγουν. Περπατούν προς το ασανσέρ...

Fargo recap9 8

Fargo recap9 9 Mη χάνετε το «Fargo» κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Ο Λέστερ όμως επιμένει. Φτάνει στην πόρτα και την σταματά όταν πάει να κλείσει. Μπαίνει κι ο ίδιος στο ασανσέρ. Κοιτά το αγρίμι στα μάτια. Μέσα στην αλαζονική βλακεία του αισθάνεται άτρωτος. Οχι, ο Μάλβο θα παραδεχτεί ότι τον ξέρει. Δεν τον φοβάται πια. Ο παλιός Λέστερ τον φοβόταν, ο «νέος» Λέστερ... Το βλέμμα του Μάλβο αλλάζει. «Ετσι θέλεις να το παίξεις το χαρτί σου Λέστερ; Αυτό θες; Ναι ή όχι;» Ο αέρας στο ασανσέρ αλλάζει. Η παρέα, ο Μπερτ, η γυναίκα του, η μπάρμπι Τζέμα δεν καταλαβαίνουν. Ο «νέος» Λέστερ επιμένει να μην καταλαβαίνει. «Ναι» του απαντά....

Fargo recap9 10

Fargo recap9 11

Fargo recap9 12

Ο Λέστερ του λέει ότι τον προειδοποίησε κι ότι αυτός φταίει που του τίναξε στον αέρα ένα σχέδιο που έστηνε 6 μήνες. Τέλος πάντων, ας τον βοηθήσει με τα πτώματα τώρα. Ακόμα σοκαρισμένος μέσα στην ανοησία του ο Λέστερ τον χτυπά με το κρυστάλινο βραβείο του στο κεφάλι και το βάζει στα πόδια. Ο Μάλβο αιφνιδιάζεται. Ο Μάλβο ξαφνιάζεται... σχεδόν ευχάριστα. Η φωνή του μοιάζει να διασκέδασε την ανατροπή. Βρε βρε βρε τον Λέστερ.

Fargo recap9 13 «See you later Lester. See you soon»

«Που είναι το Mπιμίντζι;»

Fargo recap9 14

Fargo recap9 14

Fargo recap9 15

Πίσω στα γραφεία του FBI στη Μινεσσότα, οι δύο τιμωρημένοι πράκτορες (εκείνοι που είχαν την κακή τύχη να φυλλάνε σκοπιά, όταν ο Μάλβο μπήκε ανενόχλητος στη γιάφκα των μαφιόζων, τους γάζωσε κι έφυγε ανενόχλητος), έχουν θαφτεί στα υπόγεια με τη χαρτούρα και την αρχειοθέτηση. Τους πιάνουμε να συζητούν το γνωστό mind fuck παιχνίδι «της αλεπούς, του λαγού και του λάχανου». Εχουμε μία αλεπού, ένα λαγό κι ένα λάχανο. Στεκόμαστε στην όχθη ενός ποταμού και θέλουμε με τη βάρκα μας να μεταφέρουμε και τα τρία απέναντι. Μπορούμε να μεταφέρουμε ένα τη φορά, αφήνοντας δύο πίσω μας. Πώς θα καταφέρουμε να τα περάσουμε όλα στην άλλη πλευρά, χωρίς να αλληλοφαγωθούν; Οσο το διαπραγματεύονται, ένας συνάδελφος κατεβαίνει και ζητά το φάκελο της υπόθεσής του. Ταράζονται. Τι συνέβη, υπάρχει εξέλιξη; «Οχι, απλά δέχομαι τηλεφωνήματα από μία αστυνομικό στο Μπιμίντζι, η οποία επιμένει ότι ξέρει ποιος είναι ο δολοφόνος». Με μία φωνή και οι δυο τους: «ΠΟΥ είναι το Mπιμίντζι;»

«Heck!We might never come back»

Fargo recap9 16

Fargo recap9 17

Φυσικά κι ο Λέστερ κατάλαβε ακαριαία τη μεγάλη του βλακεία. Φυσικά κι ένιωσε ότι όχι απλά ξύπνησε το αγρίμι, αλλά κρατώντας κόκκινο πανί το έστρεψε προς το μέρος του. Τώρα; Τώρα που ο Μάλβο δε θα ησυχάσει μέχρι να τον σκοτώσει; Ξυπνά την νέα σύζυγο του «νέου» εαυτού του μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, την βάζει να πακετάρει, αλλάζουν πτήση, φεύγουν από το Βέγκας και επιστρέφουν στην Μινεσότα. Σιγά μην είναι ασφαλής εκεί. Πρέπει να ξαναφύγουν. Στο αυτοκίνητο της πουλά το παραμύθι ότι θέλει να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί, ας πάνε οπουδήποτε, ας πάνε στις Μπαχάμες. «Οπότε αγάπη μου, μπαίνουμε σπίτι, ξαναπακετάρεις, εγώ φέρνω τα διαβατήριά μας από το γραφείο και φύγαμε. Στο διάολο όλα! Ισως να μη γυρίσουμε και ποτέ» της λέει και κοιτά ανήσυχος πάνω από τον ώμο του. Μόνο που δεν προλαβαίνουν να μπουν και χτυπά το κουδούνι. Είναι... η Μόλι! Την έχουν ειδοποιήσει για τις δολοφονίες στο ασανσέρ ενός ξενοδοχείου στο Βέγκας και ποιος έμενε εκεί; Ο Λέστερ! Και ποιου το πρόσωπο υπάρχει στις κάμερες να μπαίνει με όσους δολοφονήθηκαν; Του Λέστερ. Εκείνος αρνείται τα πάντα. Ναι, μπήκε με κάποιους στο ασανσέρ, αλλά κατεβαίνοντας στον όροφό του ήταν όλοι ζωντανοί. Γιατί φύγατε λοιπόν στην μέση της νύχτας; Εκεί τον σώζει η γυναίκα του: «εγώ φταίω, δεν ήθελα να μείνω λεπτό παραπάνω» (άλλο ένα «αγρίμι» γεννιέται, για να καλύψει τον άντρα της;) Η Μόλι φεύγει αλλά τους παρακαλεί να μην απομακρυνθούν, όχι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, εκρεμμεί η ανάκριση... (yeah right, σκέφτεται ο Λέστερ πανικοβλημένος).

«Θα τον έλεγα αγρίμι, ζώο. Ομως όχι. Τα ζώα σκοτώνουν για να φάνε»

Fargo recap9 18Mη χάνετε το «Fargo» κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Ο Μάλβο φτάνει στο Μπιμίντζι για να βρει και να τελειώνει με τον Λέστερ. (Μικρή, σημαντική λεπτομέρεια: ο πρώτος που τον βλέπει να μπαίνει, να οδηγεί το γνωστό χιονισμένο δρόμο, είναι ο ταχυδρόμος πλέον Γκας. Και το βλέμμα του σκοτεινιάζει. Δεν κάνει τίποτα.) Εφόσον επισκέπτεται το παλιό σπίτι του Λέστερ και βρίσκει τους νέους ιδιοκτήτες του εκεί, οι οποίοι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν, ο Μάλβο σταματά στο diner του Λου Σόλβερσον, του πατέρα της Μόλι. Κάθεται και παραγγέλνει πίτα κεράσι. Τον ρωτά για τον Λέστερ, που μπορεί να τον βρει τώρα, είναι αλήθεια ότι έχει το δικό του γραφείο πια στον κεντρικό δρόμο; Μόνο που ο Λου, παλιός αστυνομικός ο ίδιος, δεν πείθεται με την φαινομενικά αθώα προδιάθεση του ταξιδιώτη. Κάνει κι αυτός τις ερωτήσεις του. Του αποκαλύπτει την παλιά του ιδιότητα ως αστυνομικός, ο ξένος του θυμίζει μία παλιά του υπόθεση (ντινγκ ντονγκ δεύτερος κύκλος!!!). Είχε τότε κοιτάξει το κακό στα μάτια. «Θα τον έλεγα αγρίμι, ζώο. Αλλά πάλι όχι. Τα ζώα σκοτώνουν για να φάνε...»

«This is tremendous work, Deputy!»

Fargo recap9 19

Εν τω μεταξύ το δίδυμο των πρακτόρων του FBI φτάνει και αυτό στο Μπιμίντζι, ψάχνοντας την Μόλι. Από ειρωνία της τύχης δεν πετυχαίνουν στο ραντεβού τους μαζί της και οι τρεις τον Μάλβο. Μόλις έχει τελειώσει την κερασσόπιτά του κι έχει φύγει, όταν εκείνοι μπαίνουν στο πάρκινγκ του diner του Λου. Η Μόλι τους αφηγείται την έρευνά της. Τους οδηγεί στο γραφείο της, τους δείχνει τον πίνακα. Μένουν άναυδοι. Παίρνουν τηλέφωνα στα κεντρικά, ζητούν ενισχύσεις. Μπαίνει ο αρχηγός της, τον κατσαδιάζουν που δεν την άκουσε. «This is tremendous work, Deputy!»

«Κάνει κρύο μωρό μου εκεί έξω. Βάλε την κουκούλα σου»

Fargo recap9 20

Fargo recap9 21

Fargo recap9 22

Ο Λέστερ καθησυχάζει τη Λίντα. Θα φύγουν. Πήρε άδεια από την αστυνομία, δεν έχουν τίποτα άλλο να τον ρωτήσουν, ρίχνουν ρούχα στις βαλίτσες και... Μπαχάμες! Μόνο που πρέπει να κάνουν μία στάση από το γραφείο να πάρουν τα διαβατήρια. Μόνο που εκείνος έχει ένα τράβηγμα στην μέση που τον ταλαιπωρεί. Θα μπορούσε το μωρό του να πάει εκείνη μέσα, όσο αυτός θα την περιμένει στο αυτοκίνητο; Α, μη βγει έτσι έξω. Να βάλει το πορτοκαλί, σήμα κατατεθέν, παλτό του. «Κάνει κρύο μωρό μου εκεί έξω. Βάλε την κουκούλα σου» της λέει χαμογελαστά. «Πόσο γλυκός είσαι» σκύβει και του απαντά από το παράθυρο. Και βάζει την κουκούλα της.

Τι-είδαμε-κι-ακούσαμε-μόλις; Ο Λέστερ το στήνει όλο; Πάλι; Στέλνει και τη δεύτερο σύζυγό του σε βέβαιο θάνατο; Φυσικά και ξέρει ότι κάπου παραμονεύει ο Μάλβο. Φυσικά και ξέρει ότι μάλλον τον περιμένει στα σκοτάδια του γραφείου του. Χρειάζεται όμως τα διαβατήρια. Χρειάζεται να ρίξει το κομμάτι κρέας για να δει αν θα επιτεθεί η κρυμμένη τίγρης. Και δίνει το παλτό του στη Λίντα. Και κοιτά με κομμένη την ανάσα από το αμάξι. ΑΥΤΟ το αγρίμι γεννιέται. Οχι ο Μάλβο. Το αδίστακτο αγρίμι του επεισοδίου είναι, για άλλη μια φορά, ο Λέστερ...

Fargo recap9 23

Fargo recap9 24

Fargo recap9 25

Fargo recap9 26

Fargo recap9 27

Τέλος επεισοδίου...

Ραντεβού την Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD για το 10ο (και τελευταίο!) επεισόδιο του πρώτου κύκλου και την επόμενη ημέρα στο Flix για να το συζητήσουμε!

Διαβάστε ακόμη: