Δυο ντοκιμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα στην ΕΤ1

TV 26 NOV 2012  /  Flix Team

Σήμερα 26 και αύριο 27 Νοεμβρίου στις 18:00, το «Πάρβας, Αγονη Γραμμή» και οι «Συνήθειες» θα προβληθούν από την κρατική τηλεόραση.

Στα πλαίσια ενός αφιερώματος της ΕΤ1 στην φτώχεια, την κρίση, αλλά και την αναζήτηση ελπίδας κάτω από αντίξοες συνθήκες, το κρατικό κανάλι θα προβάλλει σήμερα και αύριο, δυο ντοκιμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα που αγγίζουν με τον δικό τους τρόπο αυτές τις θεματικές.

Το «Πάρβας, άγονη γραμμή» που θα προβληθεί απόψε, σκιαγραφεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας που κατοικεί στην Χώρα της Αμοργού. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Δημήτρης Γιαννακός, γνωστός και σαν Πάρβας. Ο Πάρβας ζεί τον τελευταίο χειμώνα της ζωής του μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στα περγαλίδια του και το καφενείο που κρατάει με τη γυναίκα και την κόρη του. [[Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ](https://flix.gr/news/parbas-agonh-grammh-ena-ntokimanter-mnhmhs.html)]

Αύριο 27 Νοεμβρίου θα προβληθούν οι «Συνήθειες» ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο το 2005 που σκιαγραφεί την καθημερινότητα στην Κρατική Σχολή Χορού.

Η διδασκαλία, η κοπιώδης προσπάθεια των χορευτών, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες τους παρουσιάζονται μέσα από ένα διάλογο ανάμεσα στον κλασικό και τον σύγχρονο χόρο. Κινηματογραφημένη με αμεσότητα η ταινία αποφέυγει την αφήγηση και αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σώμα και το χορό.

Ο Γεράσιμος Ρήγας λέει για τις «Συνήθειες»: «Η ταινία έχει στο επίκεντρο της το εκπαιδευτικό κομμάτι, δηλαδή την σχέση των δασκάλων με τους μαθητές και το πώς προσπαθούν να περάσουν τη γνώση που έχουν αποκτήσει ως παλιότεροι χορευτές στους νεότερους. Παρά τις αντιξοότητες και τον σωματικό πόνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Χορού συνεχίζουν να κοπιάζουν για να γίνουν χορευτές. Σήμερα οχτώ χρόνια μετά την αποφοίτηση τους πολλοί χορεύουν σε σημαντικές ομάδες χορού στο εξωτερικό και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σώμα τους για να διηγηθούν μια ιστορία. Ο Ηλίας Λαζαρίδης χορεύει στην ομάδα του Ακράμ Κάν Akram Khan στο Λονδίνο, η Γεωργία Βαρδαρού ζει και εργάζεται στο Βέλγιο και το καλοκαίρι του 2012 παρουσιάσε μια καινούργια χορογραφία της στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2012, ο Τάσος Καραχάλιος ζεί και χορεύει στην Αθήνα και συνεργάζεται με τον Δημήτρη Παπαϊωάνου και τον Κωνσταντίνο Ρήγο».

Διαβάστε περισσότερα για τον Γεράσιμο Ρήγα εδώ.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.