TV

«Defiance»: Ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε μια «εξωγήινη» Γη!

στα 10

O πόλεμος μεταξύ των γηίνων και των εξωγήινων μόλις ξεκίνησε, στο «Defiance», τη σειρά επιστημονικής φαντασίας που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον OTE TV.

Flix Team
«Defiance»: Ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε μια «εξωγήινη» Γη!

Στο κοντινό μέλλον εξωγήινοι, γνωστοί ως Βότανς, έχουν φτάσει στη Γη ψάχνοντας ένα καινούριο πλανητικό σύστημα μετά από τη καταστροφή του δικού τους αλλά κατά την άφιξη τους το 2013 θα μάθουν ότι οι άνθρωποι τους υποδέχονται εχθρικά και με υποψίες. Ετσι μόνο ένας μικρός αριθμός Βότανς θα φτάσουν στη Γη σε μια αποικία στη Βραζιλία ενώ τελικά θα υπάρξουν ακόμη δύο αποικίες, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Βότανς θα παραμένουν στα πλοία τους σε βαθύ ύπνο μέχρι η κυβέρνηση τους να συμφωνήσει με τη Γη για ολοκληρωτική αποικία. Μετά από δέκα χρόνια έντασης και καθώς βρίσκονται πλέον κοντά στο να κλείσουν συμφωνία για ειρηνική αποίκηση, το 2023 ο αντιπρόσωπος των Βόταν στα Ηνωμένα Εθνη θα δολοφονηθεί από ένα άντρα σε ζωντανή εκπομπή στη τηλεόραση που θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ εξωγήινων και ανθρώπων.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για επτά ακόμη χρόνια μέχρι που το 2030 έγινε το αποκαλυπτικό γεγονός «Arkfall», όπου το διαστημόπλοιο Ark, που βρισκόταν σε τροχιά θα καταστραφεί μυστηριωδώς και θα σκοτώσει εκατομμύρια Βότανς ενώ θα αλλάξει για πάντα τη Γη όταν θα ελευθερωθεί τέρατο-μορφωτική τεχνολογία. Ετσι το αρχικά προσεγμένο σχέδιο των Βότανς να χρησιμοποιήσουν αυτή τη τεχνολογία άλλαξε και πλέον η Γη λόγω του Arkfall είναι επικίνδυνη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους εξωγήινους. Συγκεκριμένα άνοιξαν χαράδρες στη Γη, δημιουργήθηκαν νέα βουνά ενώ η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη συντρίμμια και σκόνη. Πλέον διάφορα ζώα και φυτά από τον πλανητικό σύστημα του Βόταν βρίσκονται στη γη ενώ όπως και τα γήινα ζώα υπέστησαν τρομακτικές μεταλλάξεις δημιουργώντας αρκετά υβρίδια αλλά και νέα είδη.

Λίγους μήνες μετά ο πόλεμος σταματά αφού και οι δύο πλευρές φτάνουν σε κατάσταση αμοιβαίας εξόντωσης. Λίγες οργανωμένες κυβερνήσεις έχουν απομείνει αλλά σε πολλές περιοχές οι εξωγήινοι και οι άνθρωποι άρχισαν να συνεργάζονται για καλύτερο αποτέλεσμα και περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο νέο εξωγήινο για όλους πλέον πλανήτη. Γύρω από τον πλανήτη πλέον υπάρχει μια ζώνη, η «Ark belt», η οποία περιοδικά βρέχει και προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους αλλά κάποτε δίνει ευκαιρία και για τεχνολογικά προϊόντα. Και στην πόλη Defiance που κάποτε ήταν το Σεντ Λίουις, η ζωή προσπαθεί να συνεχίσει κανονικά...

Defiance 607

Περισσότερο γνωστό ως το transmedia πείραμα που πέτυχε, το «Defiance» βγήκε στον αέρα του τηλεοπτικού δικτύου SyFy το 2013 ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του ομώνυμου video game, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία επιστημονικής φαντασίας όπου ο θεατής συμμετέχει «παίζοντας» το δικό του ρόλο στον μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στους γήινους και τους Βότανς σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον όπου η Γη μοιάζει περισσότερο με έναν εξωγήινο πλανήτη που μεταλλάσσεται συνεχώς.

Δημιούργημα των Ρόκνε Σ. Ο'Μπάνον, Κέβιν Μέρφι και Μάικλ Τέιλορ, το «Defiance» παίζει με τους όρους της κλασικής μυθολογίας σε ένα ολότελα νέο σύμπαν.

Οπως εξηγεί ο Ρόκνε Σ. Ο' Μπάνον: «Οταν μου ζητήθηκε να κάνουμε μια σειρά που να διαδραματίζεται σε μια πόλη όπου ζουν μαζί γήινοι και εξωγήινοι σκέφτηκα πως ήθελα να κάνω κάτι που να εμπνέεται από τα κλασικά γουέστερν του Τζον Φορντ και τα κλασικά τηλεοπτικά γουέστερν. Σκέφτηκα πως αυτό θα ήταν η τέλεια αφετηρία, αλλά και ταυτόχρονα να είναι κάτι που δεν θα θυμίζει γουέστερν. Δεν ήθελα η σειρά να είναι ρετρό, αλλά να έχει αναφορές σε παλιότερα μοντέλα κινηματογράφου και τηλεόρασης σε μια νέα συσκευασία. Αυτή ήταν και η πραγματική πρόκληση. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το Σεντ Λίουις, δίνοντας του μια εντελώς διαφορετική μορφή, σαν να επρόκειτο για μια άλλη πόλη, κάπου στο μέλλον.»

Δείτε εδώ ένα βίντεο με την εντυπωσιακή κατασκευή του σκηνικού της πόλης «Defiance» και ένα βίντεο για τους εξωγήινους της σειράς:


Υπεύθυνος για επεισόδια του «Twilight Zone», το σενάριο του «Alien Nation» που αργότερα έγινε τηλεοπτική σειρά και για τη δημιουργία σειρών όπως το «Farscape», το «Cult», το «Revolution» και το «Constantine», ο Ο' Μπάνον πιστεύει στην ουσία της επιστημονικής φαντασίας με τον τρόπο που εμπλέκει τον θεατή στο «Defiance»: «Για μένα, η επιστημονική φαντασία είναι το πιο γόνιμο μέρος για να σκεφτείς όσο πιο ελεύθερα μπορείς. Είναι μια άγρια εξωτική περιοχή που σου επιτρέπει να βρίσκεσαι παντού και πουθενά. Και αν είσαι λίγο πειραγμένος όπως είμαι εγώ, είναι υπέροχο να διαθέτεις αυτήν την ευκαιρία.»

Δείτε εδώ ένα βίντεο με τους εξωγήινους του «Defiance»:


O πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του «Defiance» προβάλλονται κάθε Παρασκευή στις 23.00 αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD..

Defiance 607