TV

Come On! To Flix ξαναβλέπει όλο το «Arrested Development»!

στα 10

Μένουν μάλλον, περίπου, δύο μήνες μέχρι την πρεμιέρα της 4ης σεζόν του εσχάτως αναστημένου θρυλικού σίτκομ, 8 χρόνια μετά το τέλος που ήρθε νωρίς. Τέλεια αφορμή για να το ξαναδούμε όλο, λοιπόν. Και να γράφουμε γι’αυτό.

Come On! To Flix ξαναβλέπει όλο το «Arrested Development»!

«Αυτή είναι η ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας που έχασε τα πάντα, και τους ενός γιου που δεν είχε επιλογή παρά να τους κρατήσει όλους μαζί.»

Ήδη με τις εισαγωγικές της λέξεις, από το στόμα του σαρδόνιου αφηγητή Ρον Χάουαρντ, αυτή η κωμωδία υπόσχεται να μην είναι σαν όλες τις άλλες. Εκεί που το τυπικό αμερικάνικο σίτκομ υπόσχεται σιρόπια, μέλια και οικογενειακή θαλπωρή πίσω από ακόμα και το πιο χοντροκομμένο χιούμορ, το «Arrested Development» φέρνει φωτιά και τα καίει όλα.

Ο εν λόγω γιος είναι ο Μάικλ Μπλουθ που καλείται να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση (και την οικογένεια εν γένει) όταν ο πατέρας πάει φυλακή. Το θέμα είναι φυσικά πως κανείς δε θέλει να σωθεί και κανείς δε μαθαίνει ποτέ τίποτα. Κάθε νέα επεισόδιο της σειράς είναι μια ξεκαρδιστική άσκηση στην αυτοαναφορική ματαιότητα.

cast

9 αξέχαστοι βασικοί χαρακτήρες: Για τον κάθε έναν από αυτούς, κάθε φαν της σειράς θα μπορεί να σου αραδιάσει μια ντουζίνα χαρακτηριστικά και άλλη μία ντουζίνα από χαρακτηριστικές σκηνές και ατάκες, πριν καν καλά-καλά σκεφτεί. Απειρες αξέχαστες καταστάσεις αδιανόητης γραφικότητας: Από παγωμένες μπανάνες (και τα λεφτά που βρίσκονται μες στο σταντ φυσικά) μέχρι τον Ανιόνγκ που κρύβεται στους τοίχους κι από της ξαμολημένη φώκια που κυνηγάει τον Μπάστερ μέχρι τον Mr. F, τα γέλια είναι πάντοτε υστερικά, ιδίως καθώς τα καινούρια έρχονται να δέσουν με τις διαρκείς επιστροφές στα παλιά.

Το Netflix ανέστησε τη βραβευμένη με Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα κωμική σειρά ύστερα από 8 χρόνια, με νέα επεισόδια να έρχονται αυτό το Μάιο, και μάλιστα μέσα από ένα φορμάτ που αναμένεται επαναστατικό. Εννοείται δε βλέπουμε την ώρα.

Καθώς η αγωνία μας κορυφώνεται, δε θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε το ιδανικότερο ζέσταμα: Να δούμε ξανά όλη τη σειρά. 3 σεζόν, 53 επεισόδια, άπειρο γέλιο. Από αυτή την Παρασκευή 1η Μαρτίου και κάθε Παρασκευή ως τον Μάιο και την επιστροφή της σειράς, θα βλέπουμε και κάμποσα επεισόδια, με κατάλληλο ρυθμό ώστε να τα προλάβουμε όλα ως τότε.

Ελπίζουμε να μην αναφωνήσουμε «I’ve made a huge mistake»!

bluths


Το «Arrested Development» είχαμε συμπεριλάβει (φυσικά) στις 10 σημαντικότερες σειρές στην ιστορία του FOX. Αντί κατακλείδας για αυτό το εισαγωγικό κείμενο, θυμήσου τι είχαμε γράψει τότε:

Βιτριολική κωμωδία που τραβάει την αδιανόητη γραμμή που ενώνει τον ντανταϊσμό με την σάτιρα της ποπ κουλτούρας, αυτό το μνημείο ανίερου χιούμορ έβαλε βόμβα στην καρδιά όλων όσων θεωρεί ταμπού η Αμερικάνικη κοινωνία (και κατ’επέκταση τηλεόραση), μην αφήνοντας σύμβαση, θεσμό ή κλισέ θεματική όρθια. Φαινομενικά είναι η ιστορία μιας ανεκδιήγητης οικογένειας, της οποίας την επιχείρηση αναλαμβάνει να σώσει από τα χρέη ο υπεύθυνος γιος όταν ο μπαμπάς πάει φυλακή. Μόνο που κανείς δε θέλει να σωθεί, όλοι είναι στην κοσμάρα τους, ο εν λόγω γιος/πρωταγωνιστής είναι κι αυτός σε ορισμένα θέματα δίχως επαφή, και τελικά η σειρά καταλήγει με ιδιοφυές αυτοαναφορικό χιούμορ να υποσκάπτει κάθε τι ηθικοπλαστικό ή εμψυχωτικό θα μπορούσε με ευκολία να έχει πει αν ήταν ο σκοπός της.

Η σειρά συχνά περιοριζόταν από τους λογοκριτές του δικτύου σχετικά με το τι θα μπορούσε να πει ή να δείξει, με αποτέλεσμα να ξεπερνά διαρκώς τον εαυτό της σε πονηράδα και τι νέους τρόπους μπορεί να βρει για να δείξει πχ την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλική τάση του never-nude συζύγου ή ότι ο πιτσιρικάς γουστάρει την ξαδέρφη του. Δεν υπήρξε υπονοούμενο που δεν χρησιμοποιήθηκε, ποπ και μη αναφορά που δεν έγινε, μάτι που δεν έκλεισε, γέλιο που δεν φωνάχτηκε. Πολύ γερή υποψηφιότητα για τον τίτλο της καλύτερης κωμωδίας στην ιστορία της Αμερικάνικης τηλεόρασης.

buster

Διαβάστε ακόμη: