TV

Η μεγάλη περιπέτεια του Τζέισον Μπορν σε πέντε συναρπαστικές πράξεις

στα 10

Τον Αύγουστο στην COSMOTE TV, βλέπουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό όλες τις ταινίες με ήρωα τον Τζέισον Μπορν.

Flix Team
Η μεγάλη περιπέτεια του Τζέισον Μπορν σε πέντε συναρπαστικές πράξεις

Μετράμε ήδη πέντε ταινίες βασισμένες στα best seller βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, έναν εκτελεστή της CIA o οποίος υποφέρει από ακραία απώλεια μνήμης και αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε ένα κόσμο κινδύνου, τρομοκρατίας, απειλής και θανάτου.

Με τις συνολικές εισπράξεις της σειράς να αγγίζουν από το 2002 μέχρι και σήμερα το 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια, οι περιπέτειες του Τζέισον Μπορν χάρισαν στον Ματ Ντέιμον τον ήρωα δράσης που χρειαζόταν ενώ επανέφεραν τα παραδοσιακά κυνηγητά και τις όχι βασισμένες σε ειδικά εφέ σκηνές καταδίωξης κερδίζοντας εκτός από το θαυμασμό των θεατών και την αποδοχή των κριτικών.

Κάθε Τρίτη του Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD έχετε ραντεβού με τις περιπέτειες του Τζέισον Μπορν. Βοηθήστε τον κι εσείς να βρει την ταυτότητά του.

Διαβάστε ακόμη: Αύγουστος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

The Bourne Identity 607

Χωρίς Ταυτότητα (The Bourne Identity, 2002) του Νταγκ Λάιμαν - Τρίτη 1η Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Μια βροχερή μέρα, ένας νεαρός άνδρας διασώζεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα από το πλήρωμα ενός αλιευτικού πλοίου. Νομίζοντας πως είναι νεκρός, ένας περίεργος ψαράς ανακαλύπτει δύο σφαίρες στην πλάτη του άγνωστου άνδρα και μια μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Η συσκευή αυτή αποκαλύπτει έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό. Ο άνδρας όμως δεν είναι νεκρός και αφού αποβιβαστεί από το πλοίο σύντομα θα βρεθεί στη Ζυρίχη. Στην τράπεζα ανακαλύπτει ένα σωρό από διαφορετικά διαβατήρια, όλα με τη φωτογραφία του και χρήματα. Στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζέισον Μπορν γνωρίζει τη Μαρί, η οποία θα τον βοηθήσει να ξεφύγει με το αυτοκίνητό της. Μαζί θα πάνε στο Παρίσι, όπου ο Μπορν ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας και της ζωής του. Στην πορεία θα ανακαλύψει μία συνωμοσία, δύο δολοφονίες και κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει, και όλα αποτελούν σχέδιο της CIA. / O Νταγκ Λάιμαν ήταν και ο κύριος υπεύθυνος για την εκκίνηση της σειράς των ταινιών του Τζέισον Μπορν αφού ήταν φανατικός αναγνώστης του βιβλίου του Ρόμπερτ Λάντλαμ. Ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας ήταν υπεύθυνος και για το κάστινγκ του κεντρικού ήρωα που πριν καταλήξει (δίκαια) στον Ματ Ντέιμον, είχε προταθεί από τον Ράσελ Κρόου μέχρι και στον Σιλβέστερ Σταλόνε.

The Bourne Supremacy 607

Στη Σκιά των Κατασκόπων (The Bourne Supremacy, 2004) του Πολ Γκρίνγκρας - Τρίτη 8 Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Δύο χρόνια πριν, ο Τζέισον Μπορν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως εκπαιδευμένος δολοφόνος. Τώρα για μία ακόμη φορά η CIA απειλεί να καταστρέψει την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μαζί με την αγαπημένη του Μαρί σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Οι εφιάλτες όμως του Μπορν από το στοιχειωμένο παρελθόν του, τους αναγκάζει να μετακινούνται από πόλη σε πόλη διατηρώντας πάντα την ανωνυμία τους. Αφού ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, ο Μπορν αναγκάζεται να εμφανιστεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. / Παρά την ώθηση που έδωσε στο franchise ο Νταγκ Λάιμαν, η παραγωγή αποφάσισε να τον αντικαταστήσει λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε μαζί του στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας. Τη θέση του πήρε ο Πολ Γκρίνγκρας (με προϋπηρεσία που εντυπωσίασε την παραγωγή στο «Bloody Sunday»), o οποίος θα σκηνοθετούσε δύο ακόμη ταινίες από τις τρεις που ακολούθησαν τη «Σκιά των Κατασκόπων».

The Bourne Utlimatum 607

Το Τελεσίγραφο του Μπορν (The Bourne Ultimatum, 2007) του Πολ Γκρίνγκρας - 15 Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA, Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν. Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του. / Με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 442,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το «Τελεσίγραφο του Μπορν» είναι μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως.

The Bourne Legacy 607

Η Κληρονομιά του Μπορν (The Bourne Legacy, 2012) του Τόνι Γκιλρόι - 22 Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ενα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, όχι και τόσο εύκολα χειραγωγίσιμη, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του… / Μετά τη ματαίωση μιας τέταρτης ταινίας με τις περιπέτειες του Τζέισον Μπορν, η επανεκκίνηση του πρότζεκτ βρήκε τον Πολ Γκρίνγκρας απρόθυμο να αναλάβει και κατά συνέπεια και τον Ματ Ντέιμον ο οποίος αρνήθηκε να επιστρέψει στον ομώνυμο ρόλο. Την ταινία ανέλαβε σκηνοθετικά ο Τόνι Γκιλρόι - υπεύθυνος για τα σενάρια όλων των ταινιών της σειράς - ενώ σε ρόλο που δεν κατονομάζεται ως Τζέισον Μπορν αλλά ουσιαστικά είναι ο ίδιος βλέπουμε τον Τζέρεμι Ρένερ.

Jason Bourne 607

Τζέισον Μπορν (Jason Bourne, 2016) του Πολ Γκρίνγκρας - 29 Αυγούστου στις 22:00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Με την έναρξη της ταινίας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο Μπορν, ο χωρίς μνήμη έκπτωτος πράκτορας, είναι κατεστραμμένος, έχει καταντήσει να παίζει σε βρώμικους αγώνες πάλης στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να βιοπορίζεται - και να αυτοτιμωρείται. Ο δρόμος θα τον οδηγήσει στην ταραγμένη από τις διαδηλώσεις Αθήνα (όχι, τα γυρίσματα δεν έγιναν εδώ, η παραγωγή, χωρίς κίνητρο από την ελληνική πολιτεία, προτίμησε την Ισπανία), όπου θα συναντήσει μια παλιά μας φίλη, τη Νίκι Πάρσονς, η οποία έχει περάσει «από την άλλη πλευρά» και θα του δώσει αρχεία με κρατικά μυστικά, «πιο αποκαλυπτικά κι απ' του Σνόουντεν». Ετσι, ο Τζέισον θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παγκόσμια κατασκοπεία, με το παρελθόν του που ξετρυπώνει στις πιο ανεπιθύμητες στιγμές, με την αλήθεια για τον πατέρα του και με μια νεαρή προσθήκη στη CIA, με τη μορφή της Αλίσια Βικάντερ, φιλόδοξη κι αποφασισμένη, η οποία χρησιμοποιεί όλη τη διεισδυτική τεχνολογία για να τον εντοπίσει και να τον παγιδεύσει. Την ίδια ώρα, ο διοικητής της CIA, ο Ρόμπερτ Ντιούι του Τόμι Λι Τζόουνς, κάνει πλάτες σ' έναν καινούριο, έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο, επιχειρηματία του διαδικτύου, ζητώντας ως απλό αντάλλαγμα πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία... ολόκληρης της ανθρωπότητας. / Παρόλο που ο Ματ Ντέιμον κράτησε το λόγο του και δεν επέστρεψε για την «Κληρονομιά του Μπορν», η επιστροφή και του Πολ Γκρίνγκρας στη σκηνοθεσία τον έπεισε για μια περιπέτεια που κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν θα είναι η τελευταία μιας σειράς που χαρακτήρισε τα action movies την περασμένη δεκαετία. Τηλεοπτική Πρεμιέρα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.