TV

Best of TV 2015: Η σειρά που έκοψε ο δημιουργός της

στα 10

Oλο τον Δεκέμβριο, το Flix κοιτά πίσω στο τηλεοπτικό 2015 και ξεχωρίζει τα πάσης φύσεως καλύτερα.

Best of TV 2015: Η σειρά που έκοψε ο δημιουργός της

Κάθε μέρα για όλο τον Δεκέμβριο, το Flix θα θυμάται τις πιο σημαντικές, πιο απολαυστικές, πιο σαχλές, πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες της χρονιάς που φεύγει, μέσα από σκηνές, εικόνες, ατάκες, πρόσωπα, επεισόδια.

Πιθανά spoilers για τα πάντα.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟ-ΚΟΨΙΜΟ

Ο Κερτ Σάτερ θάβει το σπαθί του «Bastard Executioner»

Την νέα σειρά εποχής του Κερτ Σάτερ, που έκανε πρεμιέρα μια σεζόν μετά το τέλος του «Sons of Anarchy», την παράτησα σχετικά γρήγορα αν και σε ένα ιδανικό σενάριο που θα είχα άπειρο χρόνο, θα προτιμούσα να την χαζεύω από πολλές άλλες ενδιάμεσες, μετριότερες. Είχε χαρακτήρα, παρότι σε σημεία με έκανε να γουρλώνω τα μάτια. Ήταν η ιστορία ενός ιππότη που παράτησε τη φρουρά επειδή δεν άντεχε άλλο τη βία μέχρι που η βία έψαξε και τον βρήκε. Μια χαρά όλα αυτά ωστόσο το να περιγράψει κάποιος το πόσο φτηνό και ερασιτεχνικό έμοιαζε το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά δύσκολο.

Ο Κερτ Σάτερ είναι μια περίπτωση σαν την Σόντα Ράιμς, ένας δημιουργός πολύ συγκεκριμένης αισθητικής υπερβολής την οποία ξέρει να υποστηρίζει και η οποία δημιουργεί πιστούς ακόλουθους όσο και θεατές που δεν τον αντέχουν. Ο Σάτερ εκτός αυτού υπήρξε ανέκαθεν και μια περσόνα ‘που δε μασάει τα λόγια του’ κι αυτό εκτεινόταν από τουιτερικά ξεσπάσματα (κατά, ας πούμε, ‘φλώρων κριτικών’ που δεν αντέχουν τις σειρές του ή βραβειακών θεσμών που αγνοούν τις σειρές του) μέχρι στιγμές σαν ετούτη:

bastard_cancel

H σειρά έχασε πάνω από το μισό (όχι ιδιαίτερα υψηλό εξαρχής) κοινό της μέσα στα πρώτα 5 επεισόδια κι ο Σάτερ, αν μη τι άλλο τίμιος, έμεινε συνεπής ως προς την συυλογιστική που ανέκαθεν πρέσβευε: Πως το κοινό ξέρει, και οι κριτικοί και τα βραβεία είναι εκτός πραγματικότητας που δεν ακολουθούν τα νούμερα. Προσωπικά διαφωνώ φυσικά, όμως κατά βάση σέβομαι τη συνέπεια του Σάτερ, ο οποίος βλέποντας τα χαμηλά νούμερα και την αδιαφορία του κόσμου για το «Bastard Executioner» ούτε τα μάσησε, ούτε άλλαξε συλλογιστική, ούτε τίποτα.

«Δεν είμαι ο τύπος που κάθεται στον πύργο του και δε νοιάζεται αν παρακολουθεί κανείς. Δεν θέλω να γράφω κάτι που κανείς δεν βλέπει», είπε στον Hollywood Reporter συμπληρώνοντας την καταχώριση που ο ίδιος έβαλε, ουσιαστικά ανακοινώνοντας το κόψιμο της σειράς μετά την 1η σεζόν. Φυσικά η απόφαση για το αν θα κοπεί η σειρά ή όχι προκύπτει από το ίδιο το δίκτυο FX, όμως το ότι ο Σάτερ βγήκε μπροστά κατά αυτό τον τρόπο είναι μια ακόμα μικρή επιβεβαίωση για το πόσο ιδιαίτερη (όσο και αμφιλεγόμενη) περίπτωση είναι στους κύκλους της βιομηχανίας.

«Το κοινό μίλησε και ατυχώς αυτό που είπε ήταν ‘meh’. Οπότε με κάθε σεβασμό, φέρνουμε τη μυθολογία μας σε ένα επικό και φλογερό κλείσιμο», τελείωνε η καταχώριση του Σάτερ. Επικός και φλογερός, πράγματι.


Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015:


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.