TV

Best of TV 2015: Οταν ο Τζον Ολιβερ τα έβαλε με τη FIFA

στα 10

Oλο τον Δεκέμβριο, το Flix κοιτά πίσω στο τηλεοπτικό 2015 και ξεχωρίζει τα πάσης φύσεως καλύτερα.

Best of TV 2015: Οταν ο Τζον Ολιβερ τα έβαλε με τη FIFA

Κάθε μέρα για όλο τον Δεκέμβριο, το Flix θα θυμάται τις πιο σημαντικές, πιο απολαυστικές, πιο σαχλές, πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες της χρονιάς που φεύγει, μέσα από σκηνές, εικόνες, ατάκες, πρόσωπα, επεισόδια.

Πιθανά spoilers για τα πάντα.


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΝΤΡΑ

Ο Τζον Όλιβερ εναντίον της FIFA στο «Last Week Tonight»

Αφού τα είπαμε για τον μικρό θρίαμβο του Άνταμ Πάλι πριν λίγες μέρες, περνάμε σε κάτι πιο μαζικό. Ο Τζον Όλιβερ, με το πιο πολυσυζητημένο late night show (αναμφίβολα επειδή ο εβδομαδιαίος χαρακτήρας του και η πλατφόρμα του ΗΒΟ του δίνουν μεγάλη αβάντα), έθιξε και φέτος πολλά θέματα, από τον Βαρουφάκη και τους πρόσφυγες μέχρι τη μαφία του πετρελαίου και ασιατικές μασκότ.

Αλλά τίποτα από όσα είπε ή έκανε δεν ήταν τόσο απολαυστικό και ανταποδοτικό όσο η διαρκής κόντρα του με τη FIFA.

Το παραπάνω βίντεο είναι στην πραγματικότητα από το καλοκαίρι του 2014, όταν αφιέρωσε μια εκπομπή στην «εγκληματική οργάνωση που περιστασιακά διοργανώνει και αγώνες ποδοσφαίρου» λίγο πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκείνη η ανάλυση είναι must-watch για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, όμως φέτος τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Όταν πολλοί υψηλά ιστάμενοι της οργάνωσης συνελήφθησαν στη Ζυρίχη πέρσι την άνοιξη, ο Όλιβερ επέστρεψε στο θέμα της FIFA όχι μόνο για το απαραίτητο «told you so» ή για να εκφράσει την έκπληξή του που ήταν η Αμερική που τα έκανε όλα αυτά, αλλά και για να θέσει μια πρόκληση: Αν εξαφανίσετε τον Μπλάτερ, θα κάνω αυτό, θα πιω εκείνο, θα φορέσω το άλλο.


Λίγες μέρες μετά o Μπλάτερ έθεσε εαυτόν υπό παραίτηση κι ο Όλιβερ βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για το τερατούργημα «United Passions», που σοκαριστικά απουσιάζει από την κινηματογραφική ανασκόπηση του Flix.

Δείτε το βίντεο.

Και ο Όλιβερ πράγματι έκανε όσα είπε ότι θα έκανε.

Δείτε το βίντεο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω αναφορών, ο Όλιβερ μίλησε μάλιστα και για ένα ξεκαρδιστικό βίντεο εξηγήσεων που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ στην τηλεόραση του Τρίνινταν, και προανήγγειλε κι ένα δικό του, σε μια κίνηση απευθείας μέσα από το playbook του Στίβεν Κολμπέρ.

Δείτε το βίντεο.

Ο Γουόρνερ απάντησε κι ο Όλιβερ κόντεψε να βάλει φωτιά στο στούντιο.


Επίλογος σε όλα αυτά δεν υπάρχει, μιας και η ιστορία ακόμα είναι ανοιχτή, ο Μπλάτερ ακόμα μας ενοχλεί με την ύπαρξή του και επίσης ως γνωστόν η διαφθορά είναι μέρος του συστήματος και δε θα νικηθεί ποτέ, ευχαριστούμε Ντέιβιντ Σάιμον.

Αλλά αν μη τι άλλο, το σημείο όπου τα McDonald’s ζήτησαν τα ρέστα από τη FIFA έδωσαν στον Όλιβερ ένα καλό σημείο στο οποίο μπόρεσε να βάλει μια τελεία σε αυτή την ξεκαρδιστική saga.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Δε βλέπω την ώρα για το τι θα συμβεί στην εκπομπή όταν γίνουν εκλογές για τον αντικαταστάτη του Μπλάτερ.

Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015:


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.