TV

Best of TV 2015: Καλύτερο crossover

στα 10

Oλο τον Δεκέμβριο, το Flix κοιτά πίσω στο τηλεοπτικό 2015 και ξεχωρίζει τα πάσης φύσεως καλύτερα.

Best of TV 2015: Καλύτερο crossover

Κάθε μέρα για όλο τον Δεκέμβριο, το Flix θα θυμάται τις πιο σημαντικές, πιο απολαυστικές, πιο σαχλές, πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες της χρονιάς που φεύγει, μέσα από σκηνές, εικόνες, ατάκες, πρόσωπα, επεισόδια.

Πιθανά spoilers για τα πάντα.


ΚΑΛΥΤΕΡΟ CROSSOVER

cross1

Όταν το «Bones» συνάντησε το «Sleepy Hollow»

Τα καλύτερα crossovers είναι εκείνα που κανένας δε ζήτησε. (Θεωρία της στιγμής πάνω στην οποία θα δουλέψω μελλοντικά.) Γιατί αν ας πούμε οι ετήσιες συναντήσεις του Arrow με τον Flash είναι αναμενόμενες, και γενικά αδιάφορες(*), το ίδιο σίγουρα δε μπορεί να ειπωθεί για τις δύο πανηγυρικά διαφορετικού setting σειρές του FOX οι οποίες συναντήθηκαν φέτος το Χαλογουίν.

(*Δεν ισχύει το ίδιο για τις επισκέψεις της Φελίσιτι στη Central City, οι οποίες ήταν πάντοτε πετυχημένες και με έκαναν να εύχομαι να γινόταν κάπως το «Flash» να την απελευθερώσει από τη μουντάδα του «Arrow».)

Το «Bones» είναι ένα procedural στην 11η ή στην 14η ή στην 58η σεζόν του για ερευνητές που ξεσκονίζουν κόκαλα και το «Sleepy Hollow» είναι ένα μεταφυσικό τσίρκο στην 3η σεζόν για τον Ίκαμποντ Κρέιν που ξυπνάει στο σήμερα. Δεν ακολουθώ καμία από τις δύο σειρές αλλά τις σέβομαι πολύ για αυτό που είναι, κι επιπλέον μου είναι πολύ ευχάριστες κυρίως επειδή απολαμβάνω την ενέργεια των πρωταγωνιστικών ζευγαριών, οπότε ξεκάθαρα και ήθελα να δω αυτό το εντελώς κουλό crossover που τους ήρθε να κάνουν.

cross2

Στο πρώτο μέρος, στο επεισόδιο «The Resurrection in the Remains» του «Bones», η ομάδα της Μπόουνς ανακαλύπτει τον ακέφαλο σκελετό κάποιου που φέρνει σε παλιόφιλο του Κρέιν και επειδή ταιριάζει με μια τωρινή τους έρευνα, φέρνουν τον Ίκαμποντ και την Άμπιγκεϊλ για να τους βοηθήσουν. Το επεισόδιο είναι βασικά ένα μακροσκελές ‘whoizzit’ που περιλαμβάνει πολλές χαριτωμένες σπόντες από τα μέλη του ενός ζευγαριού στα μέλη του άλλου. Στο «Dead Men Tell No Tales» του «Sleepy Hollow» τα οστά επιστρέφονται στην πόλη του Σλίπι Χόλοου και η Σανίν Σόσαμον (που κατά τα φαινόμενα παίζει στη σειρά) τα ανασταίνει ξεσηκώνοντας μαζί ολόκληρο στρατό νεκρών. Φασούλα. Ο Κρέιν και η Άμπιγκεϊλ σταματάνε τους Evil Dead φωνάζοντας παράλληλα και τους Μπόουνς και Μπουθ επειδή το έλεγε το τηλεοπτικό συμβόλαιο, και έχουμε λίγο ακόμα από το προηγούμενο, με έξτρα πόντους για τα δωμάτια-παγίδες και το υγρό πυρ.

Επί της ουσίας κανένα επεισόδιο δεν χρειάζεται το άλλο για να λειτουργήσει και γενικότερα κανένα από τα δύο δεν το λες απαραίτητη τηλεόραση, αλλά ήταν τόσο ευχάριστα random και η χημεία των δύο πρωταγωνιστικών ζευγαριών (τόσο ανά δυάδες όσο και μεταξύ τους) κάνει αυτό το σχετικά αυτοτελές crossover μιάμισης ώρας αληθινά διασκεδαστικό. Περισσότερα τέτοια παρακαλώ.


Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015:


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.