TV

Best of TV 2015: Βραβείο φιλοζωικής

στα 10

Oλο τον Δεκέμβριο, το Flix κοιτά πίσω στο τηλεοπτικό 2015 και ξεχωρίζει τα πάσης φύσεως καλύτερα.

Best of TV 2015: Βραβείο φιλοζωικής

Κάθε μέρα για όλο τον Δεκέμβριο, το Flix θα θυμάται τις πιο σημαντικές, πιο απολαυστικές, πιο σαχλές, πιο ξεχωριστές λεπτομέρειες της χρονιάς που φεύγει, μέσα από σκηνές, εικόνες, ατάκες, πρόσωπα, επεισόδια.

Πιθανά spoilers για τα πάντα.


flash1

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ‘ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ’

O γορίλας κι ο καρχαρίας στο «The Flash»

Το ξέρετε εκείνο με τον άνθρωπο-αστραπή, τον τηλεπαθητικό γορίλα και τον γιγάντιο υπερ-καρχαρία; Επειδή θα έπρεπε.

Το «Flash» είναι ένα μικρό, υπέροχο θαύμα, η σειρά που οι θεατές των DC κόμικς μεταφορών είχαν ανάγκη και η σειρά που οι θεατές των Marvel κόμικς μεταφορών δε γίνεται να της αντισταθούν, μια θεαματική ένωση δύο προσεγγίσεων στην υπερηρωική μυθολογία της οθόνης. Σαχλό, χρωματιστό και ανάλαφρο, δε φοβάται να πατήσει γκάζι και ορμήξει με τα μούτρα στην σχιζοφρενική του sci-fi κοσμολογία, γεμάτο υπερανθρώπους που τρέχουν πιο γρήγορα από τον κεραυνό, που ενώνονται σε ένα σώμα και πετάνε ρίχνοντας φλόγες, που αντιλαμβάνονται την ύπαρξη πολλαπλών διαστάσεων και σβησμένων timelines, που ανοιγοκλείνουν χωροχρονικούς σίφουνες που δημιουργούν μικρές τρύπες ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα γεμάτα σωσίες.

Η σειρά είναι, δραματικά μιλώντας, το ακριβές είδος της λάιτ δραμεντί CW, με αγχωτικούς εφήβους που μοιάζουν 28 χρονών και φέρονται σα να είναι 35, με στάνταρ δυναμικές και τα απαραίτητα κλισέ (και τους περιστασιακούς χαρακτήρες-βαρίδια, όπως την Άιρις), όμως έχει κάτι που καμία άλλη καθαρά υπερηρωική σειρά δεν διαθέτει: Απόλυτη αίσθηση κεφιού και παράνοιας. Δε ντρέπεται για τίποτα από όσα κάνει, κι αυτό βγαίνει στον κόσμο. Κάθε επεισόδιο είναι κι ένα διασκεδαστικό (ταχύ) βήμα που δεν ξέρεις πού θα σε φέρει.

flash2

Τίποτα δεν συμπυκνώνει τελειότερα όλο το χαρακτήρα της σειράς από ό,τι η ύπαρξη δύο ζωόμορφων τεράτων-αντιπάλων του Μπάρι Άλεν. Ο Γκροντ είναι ένας τηλεπαθητικός γορίλας που ενέπνευσε το καλύτερο τουήτ της χρονιάς για την υπερηρωική τηλεόραση, ο οποίος από τραγικός εθχρός του Flash λαμβάνει φέτος, στη 2η σεζόν, ένα υπέροχα γλυκόπικρο κλείσιμο(;) της ιστορίας του, έστω προς ώρας. Ενώ λίγα επεισόδια νωρίτερα, καθόλη τη διάρκεια του 40λεπτου η Πάτι (η απολαυστική φετινή προσθήκη - ερωτικό ενδιαφέρον του Μπάρι) μιλάει διαρκώς για τη θεωρία της περί της ύπαρξης ενός τεράστιου καρχαριοανθρώπου, εν μέσω μιας σχετικά μουντής ιστορίας περί αποφασιστικότητας και ρίσκου και διάθεσης για γενικευμένο ζήσιμο. Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τη θεωρία της Πάτι, όμως στο κλείσιμο του επεισοδίου ο Flash έρχεται αντιμέτωπος με τον King Shark, ο οποίος απλώνεται με όλο του το σαχλό, απειλητικό μεγαλείο στην οθόνη.

Έπρεπε να έχουν ακούσει την Πάτι, επειδή το «Flash» είναι το ακριβές είδος σειράς στην οποία ένας γιγάντιος καρχαριοάνθρωπος θα τα έβαζε με τον άνθρωπο-αστραπή.

Διαβάστε επίσης: Μια ματιά στην 1η σεζόν «The Flash»


Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015:


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.