TV

«Battle of the Bastards»: το καλύτερο επεισόδιο 6 κύκλων «Game of Thrones» μέσα από 10 στιγμές

στα 10

Aπολαύστε ξανά 10 από τις πιο σημαντικές στιγμές του 9ου επεισοδίου του 6ου κύκλου «Game of Thrones». Οσοι δεν το έχετε δει μεινετε φυσικά μακριά. Περιέχει major spoilers!

«Battle of the Bastards»: το καλύτερο επεισόδιο 6 κύκλων «Game of Thrones» μέσα από 10 στιγμές

Προσοχή spoilers: Mη διαβάσετε παρακάτω αν δεν έχετε δει το 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου «Game of Thrones»

Είναι διάχυτη η κοινή, συλλογική συγκίνηση ανάμεσα στους φανς του «Game of Thrones»: μόλις είδαμε το καλύτερο επεισόδιο, όχι απλά του τελευταίου κύκλου, αλλά όλης της σειράς (μέχρι στιγμής). Το 9ο επεισόδιο του 6ου κύκλου, με τίτλο «Η Μάχη των Μπάσταρδων», ήταν συγκλονιστικό, επικό, ηρωϊκό, συγκινητικό. Τα social media έχουν πλημμυρίσει από σχόλια, ακόμα και των πιο δύσπιστων που πλέον υποκλίνονται: «αυτό το επεισόδιο άξιζε 6 χρόνια αναμονής».

Battle of The Bastards 607 1

Battle of The Bastards 607 2

Γράψαμε στο Flix:

«Battle of the Bastards» ο τίτλος του επεισοδίου κι αν, παραδοσιακά, τα προτελευταία επεισόδια των περασμένων σεζόν είναι και τα δυνατότερα σε εξέλιξη ή εντυπωσιασμό ή μάχες, αυτό εδώ μάλλον άξια παίρνει την πρώτη θέση. Από τη μια πλευρά, αισθητικά, με την υπογραφή του Μιγκέλ Σαπότσνικ, αποκτά στη σκηνοθεσία και στην πλανοθεσία κάτι το υπερηρωικό, το εμπνευσμένο από κομιξικές αντιπαραθέσεις, με το στοιχείο του φανταστικού εντονότερο παρά ποτέ. Από την άλλη πλευρά, η πλοκή περιορίζεται σε δυο μόνο άξονες της ιστορίας – την Ντενέρις και τους Τζον / Σάνσα, φέρνοντας έτσι μεγαλύτερη συγκέντρωση στο καθένα, μεγαλύτερο βάθος, επιμέλεια, ατμόσφαιρα, δύναμη. Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα στην επικείμενη μάχη, η σειρά αποφασίζει να τοποθετήσει μόνο έναν άξονα δράσης της Ντάνι: Βρισκόμαστε στο στάδιο ενός «no more» κι από τις δύο πλευρές, αυτοί είναι οι νέοι πρωταγωνιστές του Γουέστερος, αυτοί θα καθορίσουν την τύχη του κι όσα λέει η Ντενέρις στη Μιρίν «ακούγονται» έξω από το Γουίντερφελ κι εμπνέουν τον Τζον. Κι οι δυο είναι βαλμένοι ν’ ανατρέψουν το δικό τους παρελθόν για να γίνουν κυρίαρχοι. Μπορεί ο τίτλος να είναι «Battle of the Bastards», αυτό όμως είναι το επεισόδιο των γυναικών, όπου ο Ράμσεϊ τις έφαγε από ένα κορίτσι, όπου η Ντενέρις έχει το όπλο (τα τρία όπλα, για την ακρίβεια), στο οποίο κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί, όπου ως βασίλισσα θα συμμαχήσει με μια άλλη βασίλισσα εν εξελίξει, τη Γιάρα κι όπου η Σάνσα, επιτέλους, ενστερνίζεται τη δύναμη, τη σκληρότητα και την πίστη μιας άλλης μεγάλης κυρίας των Σταρκ, της μητέρας της. Οσο για την ίδια τη μάχη που βρίσκεται στο επίκεντρο του επεισοδίου, είναι θαυμάσια σκηνοθετημένη, με στρατηγικά τοποθετημένες διαδοχικές σκηνές που αυξάνουν την αγωνία, με μικρά στοιχεία ριγμένα στο χιόνι για ν’ αρπαχτούν, ίσως, στη συνέχεις της σειράς και με μια υπέροχη εναλλαγή ασφυκτικά κοντινών πλάνων με ματιές από πάνω, από κάπου πιο ψηλά, που μοναδικό στόχο έχουν να δείξουν το μέγεθος, την πολυπλοκότητα ή την απλή βρωμιά του πολέμου.

Διαβάστε αναλυτικά το recap του Flix: «Game of Thrones», Κύκλος 6, Επεισόδιο 09: Σημειώσεις

Ειδικά η σκηνή της μάχης ήταν η πιο ακριβή, πιο προσεγμένη σκηνή τηλεοπτικής παραγωγής: 500 κομπάρσοι, 600 άτομα συνεργείο, 70 άλογα, 10 εκατομμύρια δολάρια μπάτζετ και 25 μέρες γυρίσματος. Ομως το επεισόδιο είχε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή αισθητική, κάτι που ξεπερνούσε την απλή απόλαυση. Η μικρή οθόνη έδωσε μαθήματα στην μεγάλη.

10 στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ

«Η Βασιλεία μου, μόλις ξεκίνησε», Ντενέρις, Μητέρα των Δράκων

Battle of the Bastards GIF 1

Battle of the Bastards GIF 2

50 αποχρώσεις του Grey Worm

Battle of the Bastards GIF 20

«Αύριο θα είσαι νεκρός. Ονειρα γλυκά»

Battle of the Bastards GIF 3

Battle of Bastards GIF 5

Tρέξε, Ρίκον, τρέξε!

Battle of the Bastards GIF 6

Battle of the Bastards GIF 7

Οχι, Τζον Σνόου είναι παγίδα! / «Ακολουθήστε, ακολουθήστε τον αρχηγό σας!»

Battle of the Bastards GIF 22

Battle of the Bastards GIF 13

Η μητέρα όλων των μαχών

Battle of the Bastards GIF 10

Battle of the Bastards GIF 9

Battle of the Bastards GIF 8

Οταν νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν αλλά η Σάνσα και ο Littlefinger φέρνουν το ιππικό!

Battle of the Bastards GIF 11

Battle of the Bastards GIF 14

Tιμή και δόξα στο ΓΙΓΑΝΤΑ Γουάν Γουάν!

Battle of the Bastards GIF 23

Battle of the Bastards GIF 24

Battle of the Bastards GIF 18

The North remembers

Battle of the Bastards GIF 21

Που λες Ράμσεϊ Μπόλτον: Karma is a bitch

Battle of the Bastards GIF 26

Battle of the Bastards GIF 25

Battle of the Bastards GIF 17

Battle of the Bastards GIF 16

Battle of the Bastards GIF 15

Διαβάστε επίσης: Game of Thrones 6: ο σκηνοθέτης του 9ου επεισοδίου αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η τελευταία σκηνή (spoilers)

Περισσότερο «Game of Thrones»:

Διαβάστε όλα τα recaps του 6ου κύκλου Game of Thrones με τον τρόπο του Flix: