Επιστροφή στον βράχο των κρεμασμένων! Πρώτο τρέιλερ για το τηλεοπτικό «Picnic at Hanging Rock»

TV 13 APR 2018  /  Θανάσης Πατσαβός

Η καινούργια σειρά του Amazon διασκευάζει εκ νέου το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Τζόαν Λίντσεϊ, που είχε εμπνεύσει και το ομότιτλο αριστούργημα του Πίτερ Γουίαρ.

Ενα από τα πιο διάσημα λογοτεχνικά έργα που βγήκαν ποτέ από την Αυστραλία, το μυθιστόρημα της Τζόαν Λίντσεϊ «Picnic at Hanging Rock», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1967, ενέπνευσε το 1975 μία εξίσου εμβληματική ταινία του αυστραλέζικου σινεμά, «Το Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων» του Πίτερ Γουίαρ, που υπήρξε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την ανακάλυψη παγκοσμίως μιας εξαιρετικά ανερχόμενης εθνικής κινηματογραφίας, αλλά και επιρροή για δεκάδες μετέπειτα δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμη: «The Mechanism»: Μια σειρά βασισμένη σε ένα αληθινό σκάνδαλο διχάζει τη Βραζιλία

Picnic at Hanging Rock 607

Picnic at Hanging Rock 607

Φυσικά, είναι ταυτόχρονα μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου, γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου περίεργο που το Amazon αποφάσισε να το διασκευάσει εκ νέου, σε μια τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων. Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1900 και περιστρέφεται γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας παρέας κοριτσιών κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής. Η Νάταλι Ντόρμερ του «Game of Thrones» υποδύεται την αυστηρή διευθύντρια του οικοτροφείου που βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκοτεινό παρελθόν της, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η τοπική κοινότητα αναστατώνεται από τα γεγονότα.

Picnic at Hanging Rock 607

Picnic at Hanging Rock 607

Η σειρά αναμένεται να επεκτείνει το σύμπαν της ταινίας του Γουίαρ, ελπίζουμε ωστόσο να μη διαλύσει με υπερβολικές εξηγήσεις την αινιγματική ατμόσφαιρα που έκανε τόσο πετυχημένο το πρωτότυπο. Οπτικά, πάντως, το τρέιλερ δείχνει πως οι δημιουργοί της σειράς έχουν προσπαθήσει να μείνουν πιστοί τουλάχιστον στην αισθητική του κλασικού πλέον φιλμ.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαΐου και μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.