TV

Αγαπώ το «True Blood», για τη γεμάτη γεύση του! Βιβλίο με συνταγές μαγειρικής από το Bon Temps!

στα 10

Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο κρέας νόστιμο για τους «κατοίκους» της πιο ένοχα απολαυστικής σειράς της αμερικανικής τηλεόρασης. Είναι κι ένα σωρό άλλα πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι και ατμόσφαιρα του Νότου, blood-free!

Αγαπώ το «True Blood», για τη γεμάτη γεύση του! Βιβλίο με συνταγές μαγειρικής από το Bon Temps!

Αυθεντικές συνταγές από το Merlotte’s Bar & Grill, το Fangtasia και το Lou Pine’s Biker Bar, όπως τα γεύτηκαν ή τα μαγείρεψαν οι ήρωες του «True Blood», κυκλοφορούν στο λιγουρευτό βιβλίο «True Blood: Eats, Drinks and Bites», που, πραγματικά, μπορείτε ν’ αγοράσετε από το επίσημο website του HBO ή online καταστήματα!

Και μπορεί η Σούκι Στάκχαους να προτείνει μόνο μία συνταγή, για… τζιν τόνικ, εκφράζει όμως την αγάπη της για ζουμερή τροφή στην εισαγωγή του βιβλίου: «Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό που γεννήθηκα στο Bon Temps. Εντάξει, τα δράματα είναι πολλά για μια τόσο μικρή πόλη, αλλά οι άνθρωποι εδώ είναι το κάτι άλλο. Και παρά τις διαφορές μας, όλους μας ενώνει κάτι κοινό: η αγάπη για το καλό φαγητό! Ετσι αποφασίσαμε, όλοι μαζί, να φτιάξουμε αυτό το βιβλίο μαγειρικής. Εχουμε το τηγανιτό κοτόπουλο και τη ζαχαρένια πίτα της Γιαγιάς μου, το τσίλι του Τέρι, το ‘μενού της μαινάδας’ της τρελο-Μάριαν, τα παγωτά που φτιάχναμε με την Τάρα, κι όλες τις άλλες συνταγές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Κι όσο για εκείνους που προτιμούν την τροφή τους σε υγρή μορφή, έχουμε μια ολόκληρη ενότητα για να φτιάχνετε κοκτέιλ!»

billsuki

Ανάμεσα στις 85 συνταγές του βιβλίου, θα συναντήσετε το «Whiskey Sour» που ετοίμαζε η Τάρα στη μαμά της μέχρι να γίνει εντελώς αλκοολική, το «Brujo Burger» με μανιτάρια που ο Λαφαγιέτ αφιερώνει στον Χεσούς, την κατακκόκινη παντζαρόσουπα που προτείνει (από πού;) ο Ράσελ, παγωτό σαγκουίνι από τον Τάλμποτ κι ένα σωρό άλλες υπέροχες, αληθινές συνταγές από το Bon Temps που ανοίγουν την όρεξη για… οτιδήποτε!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το promo για το βιβλίο, όπου οι συντελεστές μοιράζονται τις αγαπημένες τους γεύσεις και μυστικά για το τι τους αρέσει να δαγκώνουν, ενώ ο Αλαν Μπολ εξηγεί τη σημασία του φαγητού και… της πείνας στο «True Blood»!

info: «True Blood: Eats, Drinks, and Bites from Bon Temps», by Gianna Sobol and Alan Ball, with Karen Sommer Shalett, Recipes by Marcelle Beinvenu, Food photographs by Alex Farnum |σκληρό εξώφυλλο, 224 σελίδες, έγχρωμες ολοσέλιδες φωτογραφίες, προτεινόμενη τιμή 18.97 δολάρια.

Διαβάστε εδώ τα recaps όλων των επεισοδίων του 5ου κύκλου του «True Blood»