TV

Ο Κρεγκ Μάζιν μας δίνει μερικές νέες πληροφορίες για την τηλεοπτική μεταφορά του «The Last of Us»

of 10

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Μάζιν δήλωσε πως η σειρά θα «επεκτείνει και θα βελτιώσει» την ιστορία του παιχνιδιού.

Ο Κρεγκ Μάζιν μας δίνει μερικές νέες πληροφορίες για την τηλεοπτική μεταφορά του «The Last of Us»

Στις αρχές Μαρτίου το ΗΒΟ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την τηλεοπτική μεταφορά του πολυβραβευμένου video game του PlayStation «The Last of Us», με τον δημιουργό του παιχνιδιού Νιλ Ντράκμαν και τον Κρεγκ Μάζιν, τον δημιουργό της αριστουργηματικής μίνι σειράς «Chernοbyl», να αναλαμβάνουν το σενάριο και την παραγωγή, ενώ η Κάρολιν Στράους, μια εκ των παραγωγών του «Game of Thrones», θα συνεργαστεί μαζί τους στην παραγωγή μαζί με τον πρόεδρο της Naughty Dog, της εταιρείας που κατασκεύασε το παιχνίδι, Εβαν Γουέλς.

Αν και πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως ο Γιόχαν Ρενκ θα αναλάβει να σκηνοθετήσει τον πιλότο της σειράς και ο ότι ο συνθέτης του παιχνιδιού Γκουστάβο Σανταολάγια θα αναλάβει να γράψει την μουσική της, ο Μάζιν, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, αποφάσισε να μας δώσει μια μικρή ενημέρωση για την σειρά.

Διαβάστε ακόμα: Το «The Last of Us» πλέκει το δικό του ζοφερό εγκώμιο στην ίδια την ανθρωπιά

the last of us 607

«Νομίζω πως οι φανς γενικά ανησυχούν όταν κάτι που αγαπούν πάει σε άλλα χέρια από εκείνα των δημιουργών του, πιστεύουν πως εκείνοι οι άνθρωποι δεν θα το καταλάβουν ή θα το αλλάξουν. Εδώ κάνουμε την σειρά μαζί [με τον Νιλ Ντράκμαν], οπότε οι όποιες αλλαγές γίνουν έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν γεμίσουν κάποια πράγματα κι όχι για να αναιρέσουν κάποια άλλα για να τα βελτιώσουν. Δημιουργούμε εκ νέου και επίσης ξανασκεφτόμαστε όλα όσα υπάρχουν ήδη [στον κόσμο αυτόν] για να τα παρουσιάσουμε ίσως με διαφορετική μορφή. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Φοβάμαι λίγο γιατί πολλά συναισθήματα τα οποία συνδέονται με το παιχνίδι αυτό είναι αρκετά έντονα. Νομίζω πως θα πάω να κρυφτώ μέσα σε κανένα καταφύγιο για λίγο καιρό γιατί πιστεύω πως δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τους πάντες ευτυχισμένους.»

Αυτό που εννοεί εδώ ο Μάζιν είναι για την αρκετά έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν με πολλούς δυσάρεστους τρόπους κάποια ομάδα των φανς του παιχνιδιού, όταν κυκλοφόρησε το «The Last of Us Part 2» όπου πολλοί από αυτοί, πριν καν προλάβει να κυκλοφορήσει το παιχνίδι, το βαθμολόγησαν στο Metacritic με μηδέν, λόγω κάποιων ριζοσπαστικών αποφάσεων που πήραν οι δημιουργοί του, παρόλο που οι κριτικοί το θεώρησαν ως ένα από τα καλύτερα της γενιάς, ρίχνοντας το πολύ κάτω από την βάση, ενώ ένας από τους νέους χαρακτήρες η Αμπι, έβγαλε ίσως το πιο τοξικό πρόσωπο της gaming κοινότητας, κάνοντας κάποιους να στείλουν μηνύματα μίσους και απειλές θανάτου στην ηθοποιό που δάνεισε την φωνή της στον χαρακτήρα αυτόν, την Λορα Μπέιλι.

Διαβάστε ακόμα: Οταν τα video games γνώρισαν το απαράμιλλο στυλ του Ακίρα Κουροσάουα

the last of us 607

Οσον αφορά την ιστορία του παιχνιδιού, αυτό διαδραματίζεται σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers. Μέσα σε αυτό τον κόσμο ακολουθούμε το ταξίδι του Τζόελ, ο οποίος επέζησε από το ξέσπασμα του ιού, και αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies. Ενα ταξίδι που μπορεί να ξεκινάει απλά, αλλά καταλήγει συναισθηματικά φορτισμένο και αρκετά βάρβαρο.