Buzz

Αντίο darling! Εφυγε η Ζα Ζα Γκαμπόρ

στα 10

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή η σταρ που επινόησε την έννοια του σελέμπριτι.

Αντίο darling! Εφυγε η Ζα Ζα Γκαμπόρ

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Αγγιγμα του Κακού» (1958) του Ορσον Ουέλς το «Moulin Rouge» (1952) του Τζον Χιούστον και η υπερ-camp ταινία επιστημονικής φαντασίας «Queen of Outer Space» (1958), αλλά και σε πάμπολλες τηλεοπτικές παραγωγές, με γκεστ εμφανίσεις σε σειρές όπως η «Bonanza» και το «Batman». Ομως ο μεγαλύτερος ρόλος της ζωή της δεν ήταν άλλος από την ίδια της την πληθωρική περσόνα, την οποία δεν έχανε ευκαιρία να περιφέρει εντός και εκτός πλατό, συχνά παίζοντας απλά τον εαυτό της και μονοπωλώντας το ενδιαφέρον τον media ως μια πρώιμη μορφή απόλυτου σελέμπριτι.

Διαβάστε ακόμη: Οι μεγαλύτερες σταρ της εποχής μας χωρίς photoshop στο ημερολόγιο της Pirelli για το 2017

Zsa Zsa Gabor 607

Γεννημένη το 1917 στη Βουδαπέστη, η Ζα Ζα στέφθηκε Μις Ουγγαρία το 1936, για να εγκαταλείψει λίγο αργότερα την πατρίδα της για ένα μέρος αντάξιο της λάμψης της. Τίποτα καλύτερο από το Χόλιγουντ, φυσικά, όπου παρά τη συμμετοχή της σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, έγινε περισσότερο γνωστή για το αλλόκοτο όνομά της, την περίεργη προφορά της, τους εννιά (!) γάμους της, την εκκεντρική της συμπεριφορά (το 1989 χαστούκισε έναν αστυνομικό, ενώ βρισκόταν σε έντονη διαμάχη με τον νεότερο σύζυγο και την κόρη της), τις θανατηφόρες, και συχνά αυτοσαρκαστικές, ατάκες και τις λαμπερές εμφανίσεις της, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα γενιά σελέμπριτι, επιβάλλοντας τον εαυτό της και το εκθαμβωτικό της γκλάμουρ σε πολυάριθμα τηλεοπτικά σόου και σημαδεύοντας τα πρώτα χρόνια της μικρής οθόνης.

Zsa Zsa Gabor 607 Η Ζα Ζα Γκαμπόρ στο «Moulin Rouge» του Τζον Χιούστον

Η Ζα Ζα Γκαμπόρ πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 99 ετών, στην έπαυλή της στο Bel Air, από καρδιακή προσβολή, έπειτα από μια σειρά τραγικών προβλημάτων υγείας: το 2002 ένα αυτοκινητικό δυστύχημα την άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι, το 2005 υπέφερε από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ το 2010 έσπασε το ισχίο της έπειτα από μια πτώση στο σπίτι της, κάτι που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της λίγο αργότερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωή της ζούσε με μηχανική υποστήριξη.

Zsa Zsa Gabor 607

Διάσημη για τους γάμους της με ζάμπλουτους και ισχυρούς άντρες (μεταξύ των οποίων και με τον μεγιστάνα των ξενοδοχείων, Κόνραντ Χίλτον, τον ηθοποιό Τζορτζ Σάντερς και τον δημιουργό της κούκλας Μπάρμπι, Τζακ Ράιαν), αλλά και για τα συχνά επεισοδιακά της διαζύγια, η Γκαμπόρ δεν έχανε την ευκαιρία να σατιρίζει τον ίδιο της τον εαυτό με ατάκες όπως: «Θέλω έναν άνδρα που να είναι ευγενικός και με κατανόηση. Ζητάω πολλά από έναν εκατομμυριούχο;» ή «Το να παίρνεις διαζύγιο μόνο και μόνο επειδή δεν αγαπάς έναν άντρα είναι σχεδόν τόσο ανόητο όσο το να τον παντρεύεσαι επειδή τον αγαπάς». Μόνο και μόνο γι’ αυτό αξίζει να θυμόμαστε τη γυναίκα που κάνει την οικογένεια Καρντάσιαν να μοιάζουν με ένα μάτσο ερασιτέχνες...

Zsa Zsa Gabor 607

Διαβάστε ακόμη

Zsa Zsa Gabor 607

Zsa Zsa Gabor 607