Buzz

«Zero Dark Thirty»: κερδίστε το DVD της ταινίας και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε

στα 10

To Flix, η Audio Visual Entertainment και ο εκδοτικός οργανισμός Πάπυρος χαρίζουν σπέσιαλ δώρα σε 5 τυχερούς αναγνώστες μας: το DVD του πολύκροτου «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου αλλά και το βιβλίο «Δύσκολη Μέρα» του Μαρκ Οουεν, πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο. Δηλώστε συμμετοχή!

Flix Team
«Zero Dark Thirty»: κερδίστε το DVD της ταινίας και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε

Η αποστολή εντοπισμού και εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μετατράπηκε στα χέρια της Κάθριν Μπίγκελοου («The Hurt Locker») σε ένα συναρπαστικό θρίλερ κινηματογραφικής και ηθικής αγωνίας, που θα άξιζε να της χαρίσει το δεύτερο Οσκαρ της. H ταινία όμως προκάλεσε, ενόχλησε και οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας κρατήθηκαν μουδιασμένοι μακριά. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν η Μπίγκελοου ευλογούσε τα γένια του αμερικανικού στρατού και των μεθόδων της CIA ή καυτηρίαζε με το δικό της τρόπο τα γεγονότα έχουν διχάσει όχι μόνο τους επαγγελματίες κριτικούς, αλλά και το ίδιο το κοινό. Ενα είναι το μόνο σίγουρο: τόσο κινηματογραφικά, όσο και πολιτικά αυτή την ταινία πρέπει να τη δείτε. Ακόμα και για να πάρετε μέρος σ' αυτό το διεθνή διάλογο!

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι Κάθριν Μπίγκελοου ξέρει να κάνει σινεμά που σε καθηλώνει, χτίζοντας συγκλονιστικά, χαμηλότονα θρίλερ που δεν χρειάζεται να εξαντλήσουν τις συνηθισμένες action συνταγές ή να μεγεθύνουν την ένταση στο έπακρο για να τραβήξουν την προσοχή. Κι ότι η σκηνοθέτης έχει το θάρρος και την καθαρή ματιά να φωτίσει την Ιστορία και τους ήρωές της, όχι με την αστραφτερή λάμψη του νικητή, μα με μια διακριτική, μα τόσο γεμάτη σημασία, σκιά μιας αμφιβολίας. Διαβάστε όλη την κριτική του Flix για το «Zero Dark Thirty» εδώ.

1Το «Zero Dark Thirty» κυκλοφορεί σε DVD και BLU RAY από την Audio Visual

Ακόμα σφαιρικότερη άποψη βέβαια κανείς μπορεί να σχηματίσει όταν ανατρέξει και στην πρώτη ύλη που είχαν η Μπίγκελου και ο οσκαρκός σεναριογράφος της Μαρκ Μπόουλ στα χέρια τους: το «Δύσκολη Μέρα», ένα βιβλίο ντοκουμέντο για την αποστολή, γραμμένο από τον Μαρκ Οουεν - έναν πεζοναύτη που πρωταγωνίστησε στα γεγονότα.

Στη «Δύσκολη μέρα», ο αναγνώστης παρακολουθεί τον Οουεν και τους άλλους είκοσι τρεις επίλεκτους άνδρες της ομάδας του καθώς προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη αποστολή της ζωής τους. Η λεπτομερής αφήγηση της επίθεσης, την 1η Μαΐου 2011, που αρχίζει με την πτώση του ελικοπτέρου η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει στον θάνατο τον Οουεν και τους συναδέλφους του, μέχρι το μήνυμα στον ασύρματο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι μια συνταρακτική σκηνή της σύγχρονης ιστορίας.

2Η «Δύσκολη Μέρα» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οργανισμό Πάπυρος

Το Flix, η Audio Visual Entertainment και ο εκδοτικός οργανισμός Πάπυρος σας κάνουν ένα πακεταρισμένο δώρο: 5 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα DVD κι ένα βιβλίο. Στείλτε με mail το όνομά σας στο win@flix.gr, αναγράφοντας στο θέμα απαραίτητα την ένδειξη «Zero Dark Thirty» και μπείτε στην κλήρωση! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail.