Buzz

Πάρε θέση! Ο Ζακ Σνάιντερ και οι ηθοποιοί του αντιδρούν στις αρνητικές κριτικές για το «Batman v Superman»

στα 10

Οι κριτικοί δεν χάιδεψαν τα αυτιά του Ζακ Σνάιντερ χτυπώντας πάνω και κάτω από τη μέση το νέο του φιλμικό όραμα. Τι απαντάει όμως ο ίδιος και οι ηθοποιοί του;

Flix Team
Πάρε θέση! Ο Ζακ Σνάιντερ και οι ηθοποιοί του αντιδρούν στις αρνητικές κριτικές για το «Batman v Superman»
O Μπεν Αφλεκ με τον Ζακ Σνάιντερ στα γυρίσματα της ταινίας

«Αυτό που πραγματικά θα μετρήσει, πιστεύω, είναι η γνώμη του κοινού, γιατί είναι οι μόνοι που αγοράζουν εισιτήρια. Αυτοί είναι και οι μόνο που θα υποδείξουν την επιτυχία της ταινίας, τη μακροζωία του franchise και το αν θα γυριστούν περισσότερες ταινίες σαν αυτήν. Η φωνή του κοινού είναι η πιο δυνατή και μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, το κοινό, τουλάχιστον μέρος του, θα έχει αποφανθεί.»

Ο παραπάνω άποψη ανήκει στον Χένρι Κάβιλ (Σούπερμαν), ο οποίος, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την έξοδο του «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» στις αίθουσες, έσπευσε να αντιδράσει στις μέτριες προς κακές κριτικές που έλαβε, ως επί το πλείστον, η ταινία του Ζακ Σνάιντερ.

Οι «κατηγορίες» των κριτικών είναι οι συνήθεις που συνοδεύουν το έργο του Ζακ Σνάιντερ (υπερβολική βία, σοβαροφάνεια, χάρτινοι - υπέρ του δέοντος, ακόμη και για ένα κόμικ - χαρακτήρες, επική και σκοτεινή ατμόσφαιρα που ισοπεδώνει οποιαδήποτε αφήγηση) και μαζί με τον Χένρι Κάβιλ, τις φωνές τους ενώνουν προς υπεράσπιση του φιλμ η Εϊμι Ανταμς, η Γκαλ Γκαντότ και φυσικά ο ίδιος ο δημιουργός.

Διαβάστε εδώ και την - όσο το δυνατό - spoiler free γνώμη του Flix για το «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»

Batman v Superman: Dawn of Justice Shooting

«Ξέρω ότι ο Ζακ δεν κάνει τις ταινίες - κανείς μας δεν κάνει τις ταινίες - για τους κριτικούς», συμπληρώνει η Εϊμι Ανταμς (Λόις Λέιν). «Οι θεατές πρέπει να πάνε στην ταινία χωρίς να αφήσουν τις γνώμες άλλων να επηρεάσουν την εμπειρία. Η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα είναι θετική».

Η Γκαλ Γκαντότ - που κλέβει και κάπως την παράσταση από τα δύο αγόρια ως Wonder Woman - υποστηρίζει ότι ο Ζακ Σνάιντερ έχει κάνει μια απίστευτη δουλειά, ορίζοντας τη βάση για περισσότερους χαρακτήρες στο μέλλον: «Ναι υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα στην ταινία, αλλά νομίζω ότι ο Ζακ τα πέτυχε στο έπακρο».

Διαβάστε ακόμη: Οι 16 φορές που ο Μπάτμαν τα έβαλε με τον Σούπερμαν

Batman v Superman: Dawn of Justice Shooting

O Ζακ Σνάιντερ, από την πλευρά του, δεν είναι πρωτάρης στις κακές κριτικές. Για τα ίδια περίπου θέματα είχε αναγκαστεί να απαντήσει και επί «Man of Steel», για να μην αναφέρει κανείς την αντιπαράθεση που είχε ανάψει με το «300»: «Ημουν πάντοτε ο τύπος των κόμικ και χρησιμοποιήσα την αισθητική τους όσο περισσότερο μπορούσα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω να φανεί 100% αυθεντικό. Η ταινία είναι αυτή που είναι»

Ο Σνάιντερ «απάντησε» και στην κατηγορία ότι σκοτώνει κόσμο χωρίς να δείχνει ίχνος συμπάθειας για τις απώλειες (κάτι που για παράδειγμα προσέχει πάντα η Marvel στις δικές της ταινίες): «Πιστεύετε ότι το παρακάνω, ε; Τι έχετε να πείτε όμως για το "Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει"; Εκεί καταστρέφουν πέντε πλανήτες στους οποίους κατοικού δισεκατομμύρια ανθρώποι. Πρέπει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας στην ιστορία του σινεμά. Αρκεί να κάνεις τις πράξεις».

Πάρτε θέση...

Batman v Superman: Dawn of Justice Shooting

Οσο για τον Μπεν Αφλεκ, παραμένει σιωπηλός - ακριβώς όπως σε αυτό το πολύ αστείο βίντεο όπου βλέπουμε και την αντίδρασή του στις κακές κριτικές για την ταινία:


Δείτε την κινηματογραφική συνάντηση του Μπάτμαν και του Σούπερμαν στο «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» που παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Μαρτίου σε διανομή της Tanweer

Διαβάστε και δείτε ακόμη: