Buzz

Ο Ζακ Σνάιντερ επιστρέφει στα ζόμπι με το «Army of the Dead»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Watchmen» και του «Man of Steel» θα γυρίσει την ταινία για λογαριασμό του Netflix.

Ο Ζακ Σνάιντερ επιστρέφει στα ζόμπι με το «Army of the Dead»

Το 2004, ο Ζακ Σνάιντερ έκανε το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα ριμέικ του «Dawn of the Dead» (1978) του Τζορτζ Ρομέρο, το οποίο μπορεί να μη διέθετε την καυστική σάτιρα του πρωτότυπου αλλά αποδείχθηκε μια ομολογουμένως αρκούντως διασκεδαστική προσθήκη στην κινηματογραφική μυθολογία των ζωντανών νεκρών και παραμένει ίσως η καλύτερη ταινία του μέχρι σήμερα.

Από τότε θα διέγραφε μια εξαιρετικά άνιση πορεία, κυρίως με κόμικ διασκευές και υπερηρωικές ταινίες, από τους «300» μέχρι το «Watchmen», που ενίοτε είχαν επιτυχία στα ταμεία αλλά ουδέποτε κατάφεραν να κερδίσουν τους κριτικούς, με αποκορύφωμα τη στενή συνεργασία του με την DC, στα «Man of Steel» και «Batman v Superman: Dawn of Justice», για την οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική, και η οποία έληξε με την αποχώρησή του από το «Justice League», εξαιτίας μιας προσωπικής τραγωδίας.

Ισως ήταν μοιραίο, λοιπόν, η νέα ταινία του Σνάιντερ να αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια επιστροφή στις ρίζες και στον συνδυασμό δράσης και τρόμου που τον ανέδειξε, καθώς ο σκηνοθέτης ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία με ζόμπι για λογαριασμό του Netflix.

Διαβάστε ακόμη: Το εντυπωσιακό τρέιλερ του «Kingdom» εξαπολύει ζόμπι στη μεσαιωνική Κορέα

Zack Snyder 607

Βασισμένο σε μια ιδέα του Σνάιντερ, το σενάριο του «Army of the Dead» υπογράφει ο Τζόμπι Χάρολντ (σεναριογράφος του «King Arthur: Legend of the Sword» και της επερχόμενης σόλο περιπέτειας του Flash, «Flashpoint»), και η ιστορία είναι μια περιπέτεια κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ζόμπι στο Λας Βέγκας. Εν μέσω του χάους που επικρατεί, ένας άνδρας επιστρατεύει μια ομάδα μισθοφόρων οι οποίοι αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το απόλυτο στοίχημα: να τολμήσουν να μπουν στην αποκλεισμένη περιοχή και να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ.

Σίγουρα δεν πρόκειται για το είδος της ταινίας που θα χαρίσει στον Σνάιντερ καθολική κριτική αποδοχή ή μια συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, ακούγεται ωστόσο σαν ένα πρότζεκτ ικανό για να ακονίσει και πάλι το χιούμορ του και να ξεπεράσει την πομπώδη σοβαροφάνεια που έπληττε τις ταινίες του για την DC.

«Αυτή είναι η ευκαιρία για να ανακαλύψω έναν καθαρά διασκεδαστικό τρόπο για να εκφραστώ μέσα από ένα είδος. Θα είναι το πιο γαμάτο, ανεξέλεγκτο zombie freakshow που έχετε δει ποτέ. Κανείς δεν με έχει αφήσει ποτέ απόλυτα ελεύθερο όπως αυτή τη φορά», κι ελπίζουμε να καταφέρει να μεταφέρει τον ενθουσιασμό του και στο κοινό...

Διαβάστε ακόμη