Buzz

O Ζακ Γαλιφιανιάκης δεν θέλει να είναι σταρ γιατί το να είσαι σταρ είναι σκατά!

στα 10

Λίβελους κατά του Χόλιγουντ και του star system εξαπέλυσε ο Ζακ Γαλιφιανάκης σε συνέντευξή του στο κλείσιμο του New York Film Festival με αφορμή τη συμμετοχή του στο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου.

O Ζακ Γαλιφιανιάκης δεν θέλει να είναι σταρ γιατί το να είσαι σταρ είναι σκατά!

«Το να είσαι διάσημος είναι σκατά - είναι ηλίθιο και δεν με ενδιαφέρει. Μου αρέσει να είμαι ηθοποιός και τίποτ' άλλο. Οι γκρίζες ζώνες είναι, πιστεύω, φτιαγμένες από εμάς τους ίδιους. Νομίζω πως η ιδέα του "celebrity" είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Δεν βρίσκεται εγγενώς μέσα μας. Μας λένε "Πρέπει να προσέξεις αυτούς τους ανθρώπους" για όλους τους λάθους λόγους, τις προσωπικές τους ζωές... Προτιμώ να κάνω τη δουλειά μου, να πάω σπίτι μου και να βλέπω Lifetime.»

Επηρεασμένος από τα «κοινωνικά» μηνύματα του «Birdman», της ταινίας του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου στην οποία παίζει, ο Ζακ Γαλιφιανάκης υπήρξε κάτι παραπάνω από επικριτικός για τη βιομηχανία του θεάματος - στην οποία δεν έχει υπάρξει και το πιο αθόρυβο μέλος, για να είμαστε δίκαιοι...

«Με μπερδεύει όλη αυτή η κατάσταση. Πουλάνε την εικόνα των celebrities σαν να επρόκειτο για τη θεραπεία του καρκίνου... Απλά νομίζω ότι μερικές φορές είναι αηδιαστικό, το πως το Χόλιγουντ συχαίρει τον ίδιο του τον εαυτό καθημερινα», δήλωσε ο Γαλιφιανάκης στο The Hollywood Reporter αναφερόμενος φυσικά και στο «Birdman» που πραγματεύεται την παράνοια της διασημότητας μέσα από το comeback ενός πρώην σταρ του σινεμά που θέλει να ανεβάσει ένα έργο στο Broadway.

Zach Galifianakis 607

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει η ταινία. Δεν υπάρχει κουλτούρα στον κόσμο της σόου μπιζ. Αν οι άνθρωποι έγραφαν για ποιητές, μαθηματικούς και τέτοια, αυτό θα μας πήγαινε μπροστά ως ανθρώπους πιο γρήγορα.»

Στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας με τον Γαλιφιανάκη συμφώνησαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί του «Birdman» με προεξέχων τον Μάικλ Κίτον («Ο καθένας μπορεί να γίνει διάσημος τώρα πια, δεν είναι και τόσο μεγάλο ζήτημα») αλλά και τον Εντουαρντ Νόρτον που αναφέρθηκε στην κουλτούρα του YouTube («Ο σκύλος που τρέχει στον τοίχο είναι μεγάλυτερο celebrity απ' όλους εμάς.»).

birdman promo 607

Διαβάστε ακόμη: