Buzz

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες του 2017 όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες του Flix

στα 10

Είδατε, ψηφίσατε, μετρήσαμε... Ας αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2017 με τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς όπως τις αποφασίσατε εσείς, οι αναγνώστες του Flix.

Flix Team
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες του 2017 όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες του Flix

Παραδοσιακά, η δεκάδα των καλύτερων ταινιών των αναγνωστών του Flix για το ημερολογιακό έτος 2017 κλείνει οριστικά την κινηματογραφική χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, βρίσκοντας όλους με νέες ορέξεις για τις νέες ταινίες που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και για ακόμη μια χρονιά για την πίστη που δείχνετε στο Flix, αλλά και στο σινεμά - ελπίζουμε ακόμη περισσότερο φέτος και στο σινεμά στην αίθουσα. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει...


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2017. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που μόλις τελείωσε...


mother

10. μητέρα! (mother!) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «μητέρα!».

Get Out

9. Τρέξε! (Get Out) του Τζόρνταν Πιλ

Η σάτιρα τρόμου του Τζόρνταν Πιλ που σάρωσε στο αμερικανικό box-office και άνοιξε τη συζήτηση για το αμερικανικό σινεμά στην μετά-Τραμπ εποχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τρέξε!».

Baby Driver

8. Baby Driver του Ενγκαρ Ράιτ

Βλέποντας την ταινία του Εντγκαρ Ράιτ, θες μόνο να του τραγουδήσεις: «baby you can drive my car»... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Baby Driver».

Manchester by the Sea

7. Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea) του Κένεθ Λόνεργκαν

To απέριττα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο με τους δικούς του όρους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν. Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κέισι Αφλεκ και Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Κένεθ Λόνεργκαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα»

Loveless

6. Χωρίς Αγάπη (Loveless) του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και του «Λεβιάθαν» σκηνοθετεί υποδειγματικά μια αστυνομική ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού, παρασύρεται όμως από την ανάγκη του να είναι αυτή μια ταινία - μεταφορά για την εξαφάνιση μιας ολόκληρης χώρας. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, η επίσημη υπόβολη της Ρωσίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Χωρίς Αγάπη»

The Killing of a Sacred Deer

5. Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer) του Γιώργου Λάνθιμου

Μια εντυπωσιακή ταινία που απαιτεί σκέψη. Ενα βήμα μπροστά για το σινεμά του Λάνθιμου, ακόμη κι αν το φιλμ είναι περισσότερο αμφίσημο στην καρδιά του απ΄όσο θα χρειαζόταν. Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλιππου στο 70ό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού»

Paterson

4. Paterson του Τζιμ Τζάρμους

Ο Τζάρμους επιστρέφει με μία απλή, λιτή κινηματογραφική σονάτα που ρίχνει φως και ζεστασιά στις μελαγχολικές ξεχασμένες αμερικανικές πόλεις, θυμίζοντας ότι η πραγματική τέχνη δεν βρίσκεται κάπου αλλού. Αλλά στην ίδια τη ζωή σου. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Paterson».

Blade Runner 2049

3. Blade Runner 2049 του Ντενί Βιλνέβ

Ο Ντενί Βιλνέβ γίνεται ο άξιος συνεχιστής του οράματος του Ρίντλεϊ Σκοτ με ένα καθαρόαιμο, επιβλητικό, υπνωτιστικό και πανέμορφο σίκουελ που μοιάζει να έχει γεννηθεί από τα σπλάχνα της κλασικής ταινίας του 1982 και με χαρακτηριστική σιγουριά διεκδικεί τη δική του θέση στην ιστορία της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας. Διβαάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Blade Runner 2049»

Moonlight

2. Moonlight του Μπάρι Τζένκινς

Το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του 2017, μια ταινία για την ελευθερία στην επιλογή ταυτότητας, το πιο απροσδόκητο ρομάντζο της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Moonlight»

Dunkirk

1. Δουνκέρκη (Dunkirk) του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ζωντανεύει μια αιματηρή σελίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια ταινία ήδη κλασική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Δουνκέρκη».


Δείτε ακόμη: Flix Top-10 2017: Οι καλύτερες ταινίες του 2017, όπως τις ψήφισαν οι συντάκτες του Flix, στο βίντεο της χρονιάς


Nocturnal

Τα πιο χρήσιμα στατιστικά από τη δική σας ψηφοφορία:

Οι αναγνώστες του Flix ψήφισαν 90 ταινίες ως τις αγαπημένες τους από την κινηματογραφική χρονιά του 2017. Ψήφισαν και μερικές που ανήκαν ημερολογιακά στο 2016 και κάποιες που ανήκουν στο 2018.

Στην πρώτη δεκάδα δεν χώρεσαν τα «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ, ο «Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί, το «Η Αλλη Οψη της Ελπίδας» του Ακι Καουρισμάκι, το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Εστλουντ, το «Raw» της Ζουλιά Ντουκουρνό.

Τέσσερις από τις δέκα ταινίες των αναγνωστών βρίσκονται και στη δεκάδα των συντακτών του Flix με τις καλύτερες ταινίες του 2017.

Συνολικά ψηφίστηκαν μόνο τέσσερις ελληνικές ταινίες: το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, το «Νήμα» του The Boy, οι «Γραμμές» του Βασίλη Μαζωμένου και το «Τι κι αν Επεσε ο Γράμμος, Εμείς Θα Νικήσουμε» του Κώστα Σταματόπουλου.


Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2017. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που μόλις τελείωσε...