Buzz

«You Will Know Her Name»: Δείτε πρώτοι το «Carrie» της Κίμπερλι Πιρς

στα 10

Τριαντά οκτώ χρόνια μετά την εμβληματική μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, η Κίμπερλι Πιρς μεταφέρει την «Carrie» στη γενιά του YouTube. Δείτε πρώτοι την αιματοβαμμένη ιστορία της στην avant-premiere που διοργανώνουν η Feelgood Entertainment και το Flix.

Flix Team
«You Will Know Her Name»: Δείτε πρώτοι το «Carrie» της Κίμπερλι Πιρς

Μετά την ταινία του 1976 σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Nτε Πάλμα, το «Carrie» - το παρθενικό, περίφημο μυθιστόρημα του δεξιοτέχνη του τρόμου Στίβεν Κίνγκ - επιστρέφει στη μεγάλη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κίμπερλι Πιρς, της φήμης του «Boys Don’t Cry», με την Τζούλιαν Μουρ και την Κλόε Γκρέις Μόρετζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Κάρι είναι ένα περιθωριοποιημένο κορίτσι ζει μαζί με τη φανατικά θρησκευόμενη μητέρα του, κι έχει ήδη ανακαλύψει ότι διαθέτει τηλεκινητικές ικανότητες. Όταν οι συμμαθητές της θα αρχίσουν να τη φοβερίζουν και να καταστρώνουν χοντροκομμένες φάρσες σε βάρος της, η Κάρι θα φτάσει στα όρια της και θα εκδικηθεί τους πάντες την ημέρα του χορού του σχολείου.

2

Η ιστορία της «Carrie» μάς γυρνάει πίσω στο χρόνο. Hταν Απρίλιος του 1974, όταν ξεκίνησε η λαμπρή καριέρα του Στίβεν Κινγκ με την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός του. Το βιβλίο διηγείται την τρομακτική ιστορία μια απροσάρμοστης μαθήτριας του λυκείου, της Καρι Γουάιτ που ανακαλύπτει σιγά σιγά ότι έχει τηλεκινητικές ικανότητες. Πιεσμένη από τη δεσποτική και αυταρχική μητέρα της, αλλά και από τους συμμαθητές της, θα κορυφώσει την οργή της στον καθιερωμένο σχολικό χορό στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

2

Εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα του Κινγκ που έγινε bestseller, o Μπράιαν Ντε Πάλμα σκηνοθέτησε το 1976 την ομώνυμη ταινία. Η ταινία περιείχε πρωτοποριακά εφέ και μια σοκαριστική κορύφωση που έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου.

Δεκαετίες αργότερα, μια νέα γενιά κινηματογραφόφιλων έπρεπε να πάρει μια γεύση από το αρχικό μυθιστόρημα του Κινγκ προσαρμοσμένο στο σήμερα. Eτσι, οι παραγωγοί πλησίασαν την Κίμπερλι Πίρς η οποία, προκειμένου να σκηνοθετήσει μια νέα version του «Carrie» διάβασε ξανά και ξανά το μυθιστόρημα του Κίνγκ. Σχολιάζει χαρακτηριστικά, «Ο Κϊνγκ είναι απίστευτος. Αμέσως με συνεπήρε η ικανότητα που διαθέτει να εμβαθύνει στις πιο απόκρυφες επιθυμίες και φόβους μας».

2

Αναφορικά με την ταινία του Ντε Πάλμα, η σκηνοθέτρια σχολιάζει, «η διαχρονικότητα του βιβλίου του Κινγκ είναι τόσο μεγάλη, ώστε υπάρχει άπλετος χώρος και για τις δύο ταινίες να συνυπάρξουν.

Στη νέα ταινία, την πρωταγωνίστρια του Κινγκ ενσαρκώνει η Κλόε Γκρέις Μόρετζ, μόλις δεκαέξι ετών, μα μια από τις πιο γρήγορα ανερχόμενες νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Τον ρόλο της αυταρχικής μητέρας της κρατά η Τζουλιάν Μουρ σε μια συνεργασία που ήταν για την Πιρς «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

2

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, θα μπορέσετε να το δείτε στην μεγάλη οθόνη από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν το «Carrie» θα βγει στις αίθουσες, όμως κάποιοι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το δουν πρώτοι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο Αθήναιον Cinepolis (Ζησιμοπούλου 7 & Α. Μεταξά, Γλυφάδa) στις 20:30, (ώρα προσέλευσης 20:00).

Για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις, στείλτε ένα email στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο σας και σημειώνοντας στο θέμα, «Carrie». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με email το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε πιο κάτω, το τρέιλερ του φιλμ.


Διαβάστε ακόμη: