Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιώργος Ζώης στην κριτική επιτροπή «Lion of The Future» του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Λίγο πριν αποκαλυφθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ, στις ανακοινώσεις για τις επιτροπές του, συναντάμε το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη.

Flix Team
Ο Γιώργος Ζώης στην κριτική επιτροπή «Lion of The Future» του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Γιώργος Ζώης είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ αφού τόσο οι δυο μικρού του μήκους «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους» όσο και η πρώτη του μεγάλου μήκους «Interruption», συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 2010, το 2012 και το 2015 αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη: Βενετία 2017: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Φέτος ο Ζώης θα είναι και πάλι στο φεστιβάλ αλλά με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής «Luigi De Laurentiis” Venice Award for a Debut Film – Lion of the Future».

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό θα δώσει το βραβείο “Lion of The Future” σε μια από τις πρωτοεμφανιζόμενες ταινίες από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα). Το «Lion of the Future» ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων που μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στον σκηνοθέτη και στον παραγωγό.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο Βρετανός κριτικός κινηματογράφου και συντάκτης του Sight and Sound, Τζεφ Αντριου, o παραγωγός Αλμπερτ Λι από το Χονγκ Κονγκ και η Ιταλίδα ηθοποιός Γκρέτα Σκαράνο.

Δείτε επίσης: