Φεστιβάλ / Βραβεία

Κανένας τοίχος για την Γιαλίτζα Απαρίθιο, την υπέροχη πρωταγωνίστρια του «Roma»

στα 10

Η 26χρονη υποψήφια για Οσκαρ «καρδιά» του «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν απαντάει στο σχόλιο ενός Μεξικάνου ηθοποιού που την αποκάλεσε «γαμημένη Ινδιάνα».

Κανένας τοίχος για την Γιαλίτζα Απαρίθιο, την υπέροχη πρωταγωνίστρια του «Roma»

«Είμαι υπερήφανη που είμαι γηγενής Ινδιάνα της Οαχάκα και με λυπεί που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την σωστή σημασία των λέξεων.»

Ετσι απάντησε η Γαλίτζα Απαρίθιο στον Μεξικάνο ηθοποιό Σέρτζιο Γκούρι, ο οποίος την αποκάλεσε «γαμημένη Ινδιάνα», ασκώντας κριτική στην Ακαδημία που την πρότεινε υποψήφια για Οσκαρ όταν λέει «μάλιστα κυρία και όχι κυρία», αναφερόμενος στο ρόλο της υπηρέτριας που έχει στο «Ρόμα» του Αλφόνσου Κουαρόν.

Ο Γκούρι έσπευσε να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του.

Δείτε ακόμη: To ωραιότερο εξώφυλλο της χρονιάς είναι αυτό της Γιαλίτζα Απαρίθιο στη μεξικάνικη Vogue

Yalitza W

Δείτε παρακάτω τη φωτογράφηση της Γιαλίτζα Απαρίθιο στο περιοδικό W, σε σκηνοθεσία του Αλφόνσο Κουαρόν και φωτογραφίες του Κάρλος Σομόντε.

Εκεί ο Αλφόνσο Κουαρόν σχολίασε τον τοίχο που χωρίζει το Μεξικό από την Αμερική: «Ο τοίχος κάνει τους ανθρώπους εχθρούς χωρίς λόγο. Οι τοίχοι δεν έχουν νόημα. Είτε υπάρχει φυσική κατασκευή ή όχι, με ενδιαφέρουν πιο πολύ οι αόρατοι τοίχοι που διαχωρίζουν τις κοινωνικές τάξεις. Αυτό είναι το σύνορο που δεχόμαστε κάθε μέρα, χωρίς σκέψη».

Η Γιαλίτζα Απαρίθιο συμπληρώνει: «Πήγα στο σχολείο για να γίνω δασκάλα. Και το "Ρόμα" μπορεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους. Μπορεί να βοηθήσει στο να σπάσει το στερεότυπο που θέλει το χρώμα του δέρματος κάτι που ορίζει τη μοίρα σου.»

Yalitza W

Yalitza W

Yalitza W

Yalitza W

Yalitza W

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Yalitza W