Buzz

Χρειαζόμαστε περισσότερους από έναν Κρόνενμπεργκ

στα 10

Εχοντας ήδη γυρίσει αρκετές μικρού μήκους, ο γιος του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ Μπράντον, ετοιμάζεται τώρα για την πρώτη του «μεγάλη» ταινία με τίτλο «Antiviral»

Χρειαζόμαστε περισσότερους από έναν Κρόνενμπεργκ

Με έναν τέτοιον πατέρα, ο Κρόνενμπεργκ ο νεότερος δεν θα μπορούσε παρά να γυρίζει ταινίες από βρεφική σχεδόν ηλικία, όμως η πρώτη «επίσημη» απόπειρά του ήταν το «Broken Tulips» το 2008. Η δεύτερη μικρού του μήκους «The Camera And Christopher Merk», ένα τεχνολογικό θρίλερ για την εμμονή μας με τις ζωές των άλλων προβλήθηκε πέρσι στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Τώρα ο Μπράντον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία που ξεκινά τα γυρίσματα της σε λίγες μέρες στον Καναδά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το «Antiviral» είναι μια σκληρή σατιρική ματιά στην μανία μας με τις διασημότητες.

Τοποθετημένη σε ένα κοντινό μέλλον όπου η λατρεία των διάσημων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι σταρ να συνεργάζονται με ιατρικά εργαστήρια καλλιεργώντας τις ιώσεις και τις ασθένειές τους, τις οποίες πουλάνε στη συνέχεια στους φανατικούς θαυμαστές τους. Ετσι μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις το κρυολόγημα του αγαπημένου σου ηθοποιού, το αφροδίσιο της ποπ σταρ που λατρεύεις.

Ισως η ιδέα του σεναρίου ακούγεται λίγο περισσότερο αστεία απ όσο θα θέλαμε, αλλά σε μια δεύτερη σκέψη μοιάζει να αντλεί από την ίδια φλέβα παραδοξότητας και body horror που έκαναν κάποτε το σινεμά του μπαμπά Κρόνενμπεργκ ακαταμάχητο.

Και πριν τελειώσουμε να γράφουμε την προηγούμενη πρόταση, είχαμε ήδη αρχίσει να φανταζόμαστε που θα μπορούσε να οδηγήσει η παραπάνω ιδέα των... celebrity ιών. Ναι λοιπόν αποφασίσαμε: ανυπομονούμε να το δούμε.

Μέχρι τότε, δείτε μια μικρού μήκους του Μπράντον, γυρισμένη πίσω στα 2006, προφανώς πριν ακόμη τα φιλμ του αρχίσουν να προβάλλονται σε φεστιβάλ...