Φεστιβάλ / Βραβεία

«Χρειάζομαι κούρεμα»: δείτε το επίσημο trailer του Cosmopolis!

στα 10

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Καννών, το γαλλικό trailer του «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ μαρτυρά την επίσημη συμμετοχή του. Δείτε το ολόκληρο στο flix.

«Χρειάζομαι κούρεμα»: δείτε το επίσημο trailer του Cosmopolis!

Επιβεβαιώνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα του trailer. Το logo της «επίσημης επιλογής του φεστιβάλ Καννών» δεν σηκώνει αντιρρήσεις: ο Κρόνεμπεργκ κέρδισε μία θέση στο διαγωνιστικό τμήμα (το οποίο θα ανακοινώσει στον διεθνή Τύπο ο Τιερί Φρεμό σε λιγότερο από δύο ώρες).

Μ' ένα μείγμα sci fi περιπέτειας και μπόλικες δόσεις εφιαλτικού παραληρήματος, ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ (μετά την απογοήτευση του «Μια Επικίνδυνη Μέθοδος») μοιάζει να επιστρέφει στον παλιό, καλό, σκοτεινό του εαυτό.

Το «Cosmopolis», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλο, μας ξεναγεί σ' έναν ελεγειακό κόσμο μεταποκαλυπτικής ηθικής και φουτουριστικής παράνοιας, σ' ένα σύμπαν που δεν καταλαβαίνουμε, σε πυροβολισμούς, σουρεαλιστικές ατάκες και το γυμνό κορμί του Ρόμπερτ Πάτινσον.

Η υπόθεση αφηγείται ένα 24ωρο από τη ζωή ενός 28χρονου δισεκατομμυριούχου, του Ερικ Πάρκερ, ο οποίος ζει στο Μανχάταν και πιο ειδικά μέσα στη...λιμουζίνα του. Οι χρηματιστηριακές του συναλλαγές, δύο τύποι που τον ακολουθούν ζητώντας εκδίκηση, το σεξ, ο κίνδυνος, η βία. Τώρα καταλαβαίνουμε τι είδε ο Κρόνενμπεργκ στο βιβλίο και πώς επιλέγει να το σκηνοθετήσει: λίγο «Crash», λίγο «Existenz», αλλά και ψήγματα μίας αλά Τέρι Γκίλιαμ παράνοιας.

Μαζί με τον Ρομπερτ Πάτινσον, στον πρώτο σπουδαίο και εκτός «Τwilight» ρόλο της καριέρας του, πρωταγωνιστούν οι Ζιλιέτ Μπινός, Πολ Τζιαμάτι, Ματιέ Αμαλρίκ και Σαμάνθα Μόρτον.

Διαβάστε παραπάνω για το Cosmopolis και δείτε το πρώτο teaser αλλά και φωτογραφίες εδώ.