Buzz

Χιτς και Αλμα: νέες φωτογραφίες και featurette από το «Hitchcock»

στα 10

Δυο εβδομάδες πριν βγει στις αμερικανικές αίθουσες, το «Hitchcock», με νέα υλικά, φωτίζει (χαμηλά) την ιδιότυπη ρομαντική σχέση ζωής του Αλφρεντ Χίτσκοκ με τη γυναίκα του, Αλμα. Προβολείς στον Αντονι Χόπκινς και την Ελεν Μίρεν!

Χιτς και Αλμα: νέες φωτογραφίες και featurette από το «Hitchcock»

Το «Hitchcock» του Σάσα Γκερβάσι ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου και, κατά τα λεγόμενα, μεταφέρει τον Αντονι Χόπικινς με την… ταχεία στα Οσκαρ. Αν αυτό ισχύει, γιατί όχι και την Ελεν Μίρεν;

Η ταινία (να μην την μπερδεύουμε με το «Girl» του HBO), βασίζεται στο βιβλίο του Στίβεν Ρεμπέλο «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» και επικεντρώνεται στα ταραχώδη γυρίσματα του πιο πρωτοπόρου ψυχαναλυτικού θρίλερ όλων των εποχών, του «Ψυχώ». Το σενάριο, ωστόσο, που υπογράφει ο Τζον Τζέι ΜακΛάφλιν του «Μαύρου Κύκνου», μοιάζει να ρίχνει περισσότερο φως στη σχέση του Χιτς με τη γυναίκα του, Αλμα, μια σχέση που κράτησε χρόνια, επιβίωσε (ή σχεδόν) από τις ερωτικές και καλλιτεχνικές εμμονές του σκηνοθέτη και, επιπλέον, του χάρισε ένα κομμάτι της επιτυχίας του, μια και η Αλμα κρυβόταν πίσω από πολλές δημιουργικές του αποφάσεις.

Οπως φαίνεται από τα νέα υλικά της ταινίας που κυκλοφόρησαν, η σχέση του Χίτσκοκ και της Αλμα θα βρίσκεται στο επίκεντρο και ο συνδυασμός του Αντονι Χόπκινς και της Ελεν Μίρεν απογειώνει την κάθε σκηνή που έχουν μαζί.

Στο «Hitchcock», εκτός από τα δύο ιερά τέρατα της βρετανικής υποκριτικής, συμπρωταγωνιστούν η Σκάρλετ Γιόχανσον ως Τζάνετ Λι, ο Τζέιμς Ντ’ Αρσι στο ρόλο του Αντονι Πέρκινς, η Τζέσικα Μπιλ ως Βέρα Μάιλς, η Τόνι Κολέτ και ο Ντάνι Χιούστον. Η ταινία θα βγει στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2013.

Δείτε στο gallery νέες φωτογραφίες και αφίσα από το «Hitchcock». Απολαύστε παρακάτω ένα καινούριο κλιπ (που περιγράφει το πώς πάρθηκε η απόφαση της «δολοφονίας» της Τζάνετ Λι στο «Ψυχώ») κι ένα τρίλεπτο featurette όπου ο σκηνοθέτης, ο Χόπκινς και η Μίρεν μιλούν για την ταινία και τη σχέση του Χίτσκοκ και της Αλμα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Hitchcock» που θα δούμε να φιγουράρει στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία