Buzz

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

στα 10

Ωρα για μια πιο καθαρή ματιά σε μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, μέσα από μια σειρά από (σχεδόν μαγικές) εικόνες.

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια απ΄ όταν ο Πάνος Χ. Κούτρας μας έδωσε μια από τις πιο καθοριστικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά με την «Στρέλλα» και όπως είναι λογικό, η επόμενη δουλεία του, το «Xenia», μια συμπαραγωγή Ελλάδας - Γαλλίας και Βελγίου είναι ένα από τα φιλμ που αναμένονται με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Γυρισμένη σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, την οποία το συνεργείο και οι ηθοποιοί του φιλμ διέτρεξαν από το Νότο έως τον Βορρά το περασμένο καλοκαίρι, το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη ώς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσουν τον Ελληνα πατέρα τους που τους έχει εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Ο Ντάνυ είναι 16 ετών και ο Οδυσσέας θα γίνει 18 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, κινδυνεύοντας με απέλαση. Ξένοι στη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα συναντήσουν ανθρώπους - κλειδιά που θα τους βοηθήσουν στο στόχο τους και θα ενηλικιωθούν κυνηγώντας το όνειρο με τη μορφή ενός τραγουδιστικού talent show.

Γραμμένο (όπως όλες οι ταινίες του Πάνου Χ. Κούτρα) από τον ίδιο και τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη, το φιλμ έχει για πρωταγωνιστές δυο πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς τον Κώστα Νικούλι και τον Νίκο Γκέλια και δίπλα τους, συμπρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ρομάνα Λόμπατς και Αγγελο Παπαδημητρίου.

Το Flix είχε επισκεφθεί τα γυρίσματα του φιλμ και είχε πάρει μια πρώτη γευση από την ατμόσφιαρα της ταινίας, όμως τώρα, μέσα από το site της εταιρίας διεθνών πωλήσεων και διανομής του «Xenia» στην Γαλλία, της Pyramide Distribution έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στον γοητευτικό καλειδοσκοπικό του κόσμο.

Το φιλμ του Πάνου Χ. Κούτρα έχει ήδη ημερομηνία εξόδου στις Γαλλικές αίθουσες, την 18η Ιουνίου του 2014, μια ημερομηνία που κάνει την πιθανολογούμενη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, να δείχνει ως η ιδανική πλατφόρμα για την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Το φιλμ υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα MEDIA στην ανάπτυξή του, εξασφάλισε την υποστήριξη του Eurimages και του Cinemas du Monde του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου κι αποτελεί μια συμπαραγωγή της 100% Synthetic Films, της Wrong Men, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ARTE, της γαλλικής εταιρείας παραγωγής Movie Partners in Motion Film και της βελγικής Entre Chien et Loup. Η ελληνική διανομή του, ανήκει στην Feelgood Entertainment, ενώ εκκρεμεί ακόμη η συμπαραγωγή της πρώην ΕΡΤ που βρίσκει την ταινία σε μια κομβική στιγμή για την ολοκλήρωση της παραγωγής της.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

(φωτογραφίες: Κατερίνα Πασπαλιάρη)

Διαβάστε ακόμη: