Industry

Χάρβεϊ Γουάνστιν: είπε «όχι» σε πρόταση του Ομπάμα για ταινία

στα 10

Υπάρχουν προτάσεις που δεν μπορείς να αρνηθείς. Και υπάρχουν άνθρωποι των οποίων τις προτάσεις, κανονικά, δεν μπορείς να αρνηθείς. Και μετά υπάρχει ο Χάρβεϊ Γουάνστιν....

Χάρβεϊ Γουάνστιν: είπε «όχι» σε πρόταση του Ομπάμα για ταινία
Ο τρόπος του Χάρβεϊ...

Οταν τα αδέλφια Γουάνστιν είχαν φτιάξει την Miramax, την εταιρία που στα 80ς & 90ς στήριζε και προωθούσε το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά απέναντι στην επέλαση των μεγάλων στούντιο, ο Χάρβεϊ ήξερε όλους τους υπαλλήλους του με το μικρό τους όνομα. Σήμερα που στούντιο, ανεξάρτητο σινεμά και περιθώριο μπερδεύονται γλυκά, είναι ένας από τους μεγάλους παίκτες. Και όλος ο κόσμος ξέρει το δικό του όνομα.

Σε σημείο που Γάλλοι Πρόεδροι τον ξεχωρίζουν για την ανώτατη τιμή της χώρας τους - το «Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής. Σε σημείο που Πλανητάρχες του στέλνουν τις ιδέες τους για ταινία και εκείνος... λέει όχι.

Αρχικά κυκλοφορούσε ως φήμη, αλλά το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γουάνστιν γελώντας: ναι, ο Πρόεδρος Ομπάμα του έστειλε ένα βιβλίο με ιδιόχειρο σημείωμα ότι «αυτό θα έκανε μία καταπληκτική ταινία...»

O Γουάνστιν του απάντησε με... mail. «Πρώτα από όλα του σχολίασα ότι είναι ο πιο over-qualified λογοτεχνικός ατζέντης με τον οποίο έχω συζητήσει» είπε γελώντας ο μεγαλοπαραγωγός και διανομέας. «Δεν μπορώ να σας πω τι μου πρότεινε - ήταν μία κατασκοπευτική περιπέτεια. Αλλά δεν συμφώνησα στο ότι είχε κινηματογραφικό μέλλον.»

Ολα αυτά φαίνονται χαριτωμένα, υπάρχει όμως και πολιτικό παρελθόν. Στις αμερικανικές εκλογές του 2008, και συγκεκριμένα στην κούρσα εκλογής εκπροσώπου των Δημοκρατικών για να αναμετρηθεί με τον Τζον ΜακΚέιν, ο Χάρβεϊ στήριζε Χίλαρι. Θερμός υποστηρικτής της Κλίντον, όχι απλά είχε χρηματοδοτήσει την καμπάνια της, αλλά είχε σηκώσει το τηλέφωνο σε κομβικές περιπτώσεις, πιέζοντας τις γνωριμίες του για να της δώσουν ψήφο και προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Εχασε, ο Ομπάμα έγραψε την δική του (θετική ή αρνητική) ιστορία στην τετραετία του, οι εκλογές βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο και ο Γουάνστιν παίρνει τη, δημόσια, εκδίκησή του...