Buzz

H διαφημιστική καμπάνια του «X-Men: Apocalypse» που δημιούργησε πανικό και οργή

στα 10

Ενα διαφημιστικό πόστερ από το «X-Men: Apocalypse» σχολιάστηκε αρνητικά από την Ρόουζ ΜακΓκόουαν ως διαφήμιση της βίας κατά των γυναικών. Και τα social media πήραν φωτιά...

H διαφημιστική καμπάνια του «X-Men: Apocalypse» που δημιούργησε πανικό και οργή

Ολα ξεκίνησαν με ένα Facebook ποστ της Ρόουζ ΜακΓκόουαν (που όλοι θυμούνται αλλά λίγοι αναρωτιούνται που ακριβώς χάθηκε) στο οποίο σχολίασε την επιλογή της ομάδας προώθησης του «X-Men: Apocalypse» να διαφημίζει την ταινία με ένα πόστερ, τοποθετημένο στους δρόμους της Νέας Υόρκης, που δείχνει τον Apocalypse του Οσκαρ Αϊζακ να στραγγαλίζει τη Mystique της Τζένιφερ Λόρενς και το tagline «Only the Strong Will Survive».

Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως ο Μπράιαν Σίνγκερ τα έκανε μαντάρα σε αυτό το κεφάλαιο των κινηματογραφικών περιπετειών των μεταλλαγμένων και ας σταθούμε στο γεγονός πως οι φωνές που υψώθηκαν εναντίον της επιλογής του συγκεκριμένου πόστερ μίλησαν για «διαφήμιση» της βίας κατά των γυναικών.

X-Men Apocalypse Poster 607

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν οι άντρες και οι γυναίκες της 20th Century Fox θεωρούν ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένας τρόπος για διαφημίσουν μια ταινία. Δεν υπάρχει κανένα άλλο συμφραζόμενο στην αφίσα. Μόνο μια γυναίκα που στραγγαλίζεται», δήλωσε η ΜακΓκόουαν σε συνεντευξή της στο Hollywood Reporter, ξεκινώντας ένα πανικό στο Twitter και το Facebook - από αυτούς που συνήθως έχουν μια κάποια σωστή βάση αλλά καταλήγουν σε μια υστερική επίδειξη πολιτικής ορθότητας (κάτι σαν τη φασαρία γύρω από το «χτύπα σαν άντρας» της δικής μας ελληνικής πραγματικότητας).

Δείτε ακόμη: 10 απαγορευμένα πόστερ τηλεοπτικών σειρών


UPDATE Σάββατο 4 Ιουνίου: Με επίσημη ανακοίνωσή της η 20th Century Fox δηλώνει ότι αποσύρει την καμπάνια: «Στον ενθουσιασμό μας να δείξουμε το πόσο κακός είναι ο χαρακτήρας του Apocalypse, δεν αναγνωρίσαμε αυτόματα την ανησυχητική σημασία που έπαιρνε η συγκεκριμένη εικόνα τυπωμένη. Μόλις καταλάβαμε την έλλειψη ευαισθησίας, λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποσύρουμε τα υλικά. Απολογούμαστε για τις πράξεις μας και δεν θα συνηγορούσαμε ποτέ στη δικαίωση της βίας κατά των γυναικών».

Διαβάστε ακόμη: