Φεστιβάλ / Βραβεία

WTF? Πρώτο κλιπ από το «Holy Motors» του Λεός Καράξ

στα 10

Δεν απαντά καμμιά από τις απορίες που έχουμε για το τι ακριβώς μπορεί να είναι η νέα ταινία του πιο παράξενου σκηνοθέτη του γαλλικού σινεμά. Εν τούτοις μας κάνει να θέλουμε να δούμε την ταινία ακόμη περισσότερο.

WTF? Πρώτο κλιπ από το «Holy Motors» του Λεός Καράξ

Υπομονή μέχρι την Τετάρτη. Τότε το «Holy Motors» του Λεός Καράξ θα κανει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ των Καννών κι όλες οι απορίες μας θα βρουν τις απαντήσεις τους. Ή τουλάχιστον ελπίζουμε ότι θα γίνει έτσι.

Σύμφωνα με την πρώτη σύνοψη της ταινίας, «ακολουθούμε 24 ώρες από τη ζωή ενός πλάσματος (DL) που μεταφέρεται από ζωή σε ζωή σαν ένα ψυχρό και μοναχικό δολοφόνο που μεταφέρεται από δολοφονία σε δολοφονία. Σε κάθε μια από αυτές τις αλληλένδετες ζωές, το πλάσμα κυριεύεται από μια τελείως ξεχωριστή ταυτότητα: άλλοτε άντρας, άλλοτε γυναίκα, άλλοτε νέο, άλλοτε ετοιμοθάνατο, μερικές φορές στα όρια της ανέχειας, μερικές φορές πλούσιο, δολοφόνος, επαίτης, επιχειρηματίας, τέρας, εργάτης, οικογενειάρχης... Είναι σαφές πως ο DL παίζει ρόλους, αλλά που είναι οι κάμερες, το συνεργείο, ο σκηνοθέτης; Μοιάζει αφόρητα μόνος, εξαντλημένος από το δέσιμο του με όλες αυτές τις ζωές που δεν είναι δικές του, από το ότι πρέπει να σκοτώσει εχθρούς που δεν είναι εχθροί του, από το ότι πρέπει να αγκαλιάζει γυναίκες και παιδιά που δεν είναι δικά του. Που βρίσκεται το σπίτι του, η οικογένεια του;»

Οσα ξέρουμε για την ταινία μέχρι τώρα (ότι πρωταγωνιστούν οι Ντενίς Λαβάν, Μισέλ Πικολί, Κάιλι Μινόγκ, Εύα Μέντες, και Εντίθ Σκομπ και ότι τη μουσική της υπογράφουν οι Divine Comedy) και κυρίως όσα ξέρουμε για τον ίδιο τον Καράξ (τις υπέροχες ταινίες την ιδιόμορφη ματιά του) ήταν αρκετά για να μας κάνουν να ανυπομονούμε. Οι πρώτες φωτογραφίες είχαν εξάψει την φαντασία μας. Τώρα αυτό το κλιπ κυριολεκτικά την αποπροσανατολίζει. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε το!