Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) στηρίζει «Moonlight» και «Arrival»

στα 10

Με λιγότερο από μια βδομάδα ως τα Οσκαρ, τα Βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) βάζουν τα δικά τους στοιχήματα.

Flix Team
Oscars 2017: Το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) στηρίζει «Moonlight» και «Arrival»

Το βράδυ της Κυριακής απένειμε το WGA, το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής, τα δικά του βραβεία για τα καλύτερα σενάρια της τελευταίας σεζόν, δίνοντας πιο σίγουρη τροπήσ τα οσκαρικά προγνωστικά. Βέβαια, οι υποψηφιότητες του WGA περιορίζονται σε σεναριογράφους που είναι μέλη του, αποκλείοντας έτσι την περίπτωση του «The Lobster» των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου. Αλλη μικρή ιδιαιτερότητα για φέτος, το WGA βάζει το «Moonlight» υποψήφιο στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου, γιατί βασίζεται σε θεατρικό έργο που γράφτηκε αλλά δεν ανέβηκε ποτέ, ενώ κατά την Ακαδημία είναι κατάλληλο για υποψηφιότητα διασκευασμένου σεναρίου, μια και βασίζεται σε υλικό που προϋπήρχε.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

Επιπλέον, το Σωματείο απένειμε το φετινό του Τιμητικό Βραβείο στον Τζον Γουότερς και για «μια ολόκληρη ζωή σεναριακής τρασιάς»! Ο Γουότερς ήταν παραπάνω από απολαυστικός κι έκανε την αίθουσα να τον χειροκροτήσει όρθια όχι μία, αλλά δύο φορές. «Κάθε πρωί σηκώνομαι στις 6 και πηγαίνω στο δωμάτιο όπου γράφω και σκέφτομαι κάτι fucked up,» είπε ο Γουότερες. Και το απόγευμα κάνω τη γύρα και προσπαθώ να το πουλήσω. Αυτό δεν κάνουν όλοι οι σεναριογράφοι;» Και στη συνέχεια αποφάσισε να θυμήσει στην αίθουσα κάποιες από τις αγαπημένες του δικές του ατάκες, όπως το «Κάνε μια λίστα όλων των ανθρώπων που έχεις γ...σει κι έπειτα ζήτα συγγνώμη από τους γονείς τους.» Το βραβείο απένειμε στον Γουότερες ο δημιουργός του «The Wire», Ντέιβιντ Σάιμον, συμπατριώτης από τη Βαλτιμόρη, με τον εξαιρετικό χαιρετισμό, «Δύσκολα θα βρει κανείς έναν σημαντικότερο και πιο καθοριστικό εχθρό του "κανονικού" από τον Τζον Γουότερς.»

Moonlight Poster 607

Δείτε παρακάτω τους νικητές των Βραβείων του WGA:

  • Πρωτότυπο Σενάριο: «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Τάρελ ΜακΚρέινι
  • Διασκευασμένο Σενάριο: «Arrival» του Ερικ Χάισερερ, βασισμένο στο «Story of Your Life»
  • Σενάριο Ντοκιμαντέρ: «Command and Control» των Ρόμπερτ Κένερ και Ερικ Σλόσερ

Δείτε ποιοι έμειναν έξω στην πλήρη λίστα υποψηφιοτήτων των Βραβείων WGA εδώ.

Διαβάστε και δείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα Oscars 2017, προγνωστικά, νέα, κουτσομπολιά, στην ειδική ενότητα του Flix

Διαβάστε και δείτε περισσότερα:

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.