Industry

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ο βασιλιάς του ελληνικού box-office

στα 10

Το «Ενας Αλλος Κόσμος» επανέλαβε το θριάμβο του «Αν...» και γέμισε όλες τις αίθουσες του, επιβεβαιώνοντας το αλάνθαστο εμπορικό χαρτί που ακούει στο όνομα Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ο βασιλιάς του ελληνικού box-office

Τρία χρόνια πριν, το 2012, το «Αν...» είχε κάνει το τρίτο καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας στην σύγχρονη ιστορία στέλνοντας το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο συνολικό νούμερο των 530.000 εισιτηρίων - μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στο ελληνικό box-office τα τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα ελληνικής ή ξένης ταινίας.

Στο ίδιο μοτίβο, το «Ενας Αλλος Κόσμος» - που βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έκανε 95.343 εισιτήρια το πρώτο του τετραήμερο (σε 158 συνολικά αίθουσες), δηλαδή λίγο μικρότερη επιτυχία με το «Αν...» και λογικά θα συνεχίσει με τους καλύτερους οιωνούς αφού δεν μοιάζει πως κάποια άλλη ταινία των επόμενων εβδομάδων (ναι, ακόμη και αυτός ο «Πόλεμος των Αστρων») θα του ανακόψει την πορεία.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ενας Αλλος Κόσμος»

ένας άλλος κόσμος 607

Επιβεβαιώνεται λοιπόν πως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποτελεί ένα - ίσως το πιο ισχυρό εμπορικό χαρτί εντός των συνόρων, ακόμη και σε εποχές όπου οι ελληνικές ταινίες ανάλογου βεληνεκούς (βλ. «Ουζερί Τσιτσάνης») δεν καταφέρνουν πλέον να κάνουν τα εισιτήρια που έκαναν παλιότερα. Τις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε και που ακριβώς θα κινηθεί η ταινία σαν τελικός απολογισμός και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την επιτυχία του «Αν...».

Δείτε εδώ πώς πήγαν και οι υπόλοιπες ταινίες το τετραήμερο που μας πέρασε στα ταμεία


Η ταινία είναι μια παραγωγή της Plus Productions S.A., σε συμπαραγωγή Alpha, Aegean Airlines και ΟΤΕ TV και παραγωγούς τους Κώστα Σούσουλα, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Κρις Παπαβασιλείου και Δωροθέα Πασχαλίδου. Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά από τον ΟΤΕ ΤV το 2016.

Διαβάστε ακόμη: