Buzz

World Voice: Το Flix ακούει τα παιδιά να τραγουδούν, λίγο πριν τη συναυλία στο Ωδείο Αθηνών

στα 10

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τη UNICEF και με χρηματοδότηση από την ECHO, διοργανώνει σήμερα στο Ωδείο Αθηνών, συναυλία των παιδιών της προσφυγικής δομής στον Σκαραμαγκά. Ακούστε τα.

Flix Team
World Voice: Το Flix ακούει τα παιδιά να τραγουδούν, λίγο πριν τη συναυλία στο Ωδείο Αθηνών

φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής

Το World Voice είναι ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει αναπτύξει το British Council και έχει ταξιδέψει επιτυχώς σε 17 χώρες, ανάμεσά τους και στη δική μας.

Θεωρώντας ότι η μουσική προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή ψυχαγωγία, το World Voice παρέχει το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και τις τεχνικές, μέσω των οποίων οι εκπαιδευτικοί, που δεν έχουν εξειδικευθεί απαραίτητα στη μουσική, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές τραγουδιού στην τάξη τους. Στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη μουσική αλλά και η βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας σε μία σειρά θεματικών (μαθηματικά, φυσική, ξένες γλώσσες κτλ).

world voice 607

Ειδικά, στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 με μια σειρά από σεμινάρια στη μεθοδολογία, απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και μουσικούς. Παράλληλα, το πρόγραμμα δουλεύει με παιδιά από την προσφυγική δομή στο Σκαραμαγκά, όπου το British Council λειτουργεί ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο, σε συνεργασία με τη UNICEF και με χρηματοδότηση από την ECHO (Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια).

Σ' αυτό το πλαίσιο, το World Voice διοργανώνει μια διαδραστική συναυλία στο Ωδείο Αθηνών, την Τρίτη, 15 Μαΐου, στις 20.30. Εκεί, η χορωδία των μαθητών, πλαισιωμένη τόσο από άλλους μαθητές αλλά και από καλλιτέχνες, θα τραγουδήσει ένα διεθνές και ξεχωριστό ρεπερτόριο τραγουδιών από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας την συμμετοχή του κοινού.

world voice 607

Στη διάρκεια των προβών για τη συναυλία, το Flix αναρωτήθηκε, τα παιδιά της προσφυγικής δομής του Σκαραμαγκά, τι νιώθουν όταν τραγουδούν, τι αγαπούν, πώς συνδέουν τη μουσική, με το σινεμά και με τη μνήμη. Ποιο τραγούδι που ξέρουν από το σινεμά θα ήθελαν να τραγουδήσουν. Και μας απάντησαν... με μια φωνή:

«Το Ude dil Befikra, από την ταινία "Befikre", επειδή μ' αρέσει αυτή η μουσική, έχει ωραίο βίντεο-κλιπ, είναι ρομαντικό κι αστείο.» (Σιχάμπ)

«Το Beparwah, από την ταινία "Shahid", γιατί είναι το τραγούδι από την ταινία του αγαπημένου μου ηθοποιού!» (Σαλμ)

«Το See you Again, από το "Fast and Furious 7", γιατί μιλάει για τη φιλία.» (Πούγια)

«Το Yeh Jism haitu kia, από το "Jism 2", γιατί είναι το τραγούδι από την αγαπημένη μου ταινία και μιλάει για την αγάπη.» (Σιρβάν)

«Το Sun Saathiya, από το "Disney's ABCD 2", γιατί είναι ένα θλιμμένο τραγούδι κι αγαπώ τα θλιμμένα τραγούδια.» (Σαμίρ)

«Το Try Everything της Σακίρα από το "Zootopia", γιατί λατρεύουμε τη Σακίρα, μας αρέσει να χορεύουμε κι αυτό είναι ένα χορευτικό τραγούδι και γιατί αγαπάμε την ταινία!» (Τζακλίν και Ράβα)

Δείτε παρακάτω το υπέροχο βίντεο που θα σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση της λειτουργίας και της σημασίας του World Voice και πηγαίνετε απόψε στο Ωδείο Αθηνών, για να συνομιλήσετε μουσικά με τα παιδιά.

info

  • World Voice concert
  • Τρίτη, 15 Μαΐου, 20.30, Ωδείο Αθηνών
  • για περισσότερες πληροφορίες: British Council / World Voice