Buzz

Ο Γούντι Αλεν κάνει ένα (αναγκαστικό;) διάλειμμα από τη σκηνοθεσία

στα 10

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ο Γούντι Αλεν δεν έχει καινούργια ταινία στα σκαριά. Και μάλλον δεν πρόκειται ακριβώς για δική του απόφαση…

Ο Γούντι Αλεν κάνει ένα (αναγκαστικό;) διάλειμμα από τη σκηνοθεσία

Αν υπάρχει ένα μόνο πράγμα στο οποίο σινεφίλ και κριτικοί μπορούν να βασίζονται χωρίς καμία αμφιβολία, αυτό είναι ότι ο Γούντι Αλεν θα παραδώσει μια νέα ταινία κάθε χρόνο. Ε, λοιπόν, όχι πια…

Είναι κάτι σχεδόν σαν παράδοση για τον παραγωγικότατο σκηνοθέτη να έχει κάθε φορά ξεκινήσει την προετοιμασία (και πολύ συχνά και τα γυρίσματα) της επόμενης ταινίας του πριν καλά καλά η προηγούμενή του κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Ολα δείχνουν, όμως, ότι ο Αλεν ετοιμάζεται να σπάσει, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, το αδιάκοπο αυτό σερί κυκλοφορίας μιας ταινίας το χρόνο, το οποίο κρατάει από το 1982. Και κατά πάσα πιθανότητα, δεν οφείλεται ακριβώς σε δική του απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γούντι Αλεν δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή επίσημα πάνω σε κάποιο νέο πρότζεκτ, και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους λόγους που κρύβονται πίσω απ’ αυτό. Με την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας, «A Rainy Day in New York», να μοιάζει αυτή τη στιγμή εξαιρετικά αμφίβολη (τουλάχιστον στην Αμερική), ο Αλεν μοιάζει να βρίσκεται σε ένα αναγκαστικό διάλειμμα από τα σκηνοθετικά του καθήκοντα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν υποστηρίζει το #MeToo κι όπως λέει και τις γυναίκες στο σινεμά ενεργά, εδώ και χρόνια

a rainy day in new york shooting 607 Ο Γούντι Αλεν με τον Τζουντ Λο στα γυρίσματα του «A Rainy Day in New York»

Οι φήμες θέλουν την Amazon Studios (που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του «A Rainy Day in New York») να είναι διατεθειμένη ακόμα και να πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο των τριών ταινιών που έχει υπογράψει με τον Γούντι Αλεν, έπειτα από τις εκ νέου κατηγορίες της θετής του κόρης, Ντίλαν Φάροου, εναντίον του σκηνοθέτη για την υποτιθέμενη κακοποίησή της. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι άλλα στούντιο κάνουν ουρά για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση στον Γούντι Αλεν για την επόμενη ταινία του, κάτω από τη σαρωτική επιρροή του κινήματος του #MeToo, δεδομένου επιπλέον ότι οι ταινίες του δεν έχουν προκαλέσει ακριβώς ταραχή στο αμερικανικό box office τα τελευταία χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι σχεδόν σύσσωμοι οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ έχουν δηλώσει απροθυμία να (ξανα)συνεργαστούν με τον κάποτε περιζήτητο σκηνοθέτη. Χωρίς χρηματοδότηση στον ορίζοντα και χωρίς διαθέσιμο καστ, ο Γούντι Αλεν μοιάζει να μην έχει άλλη επιλογή από το να κάνει ένα αναγκαστικό διάλειμμα από τη σκηνοθεσία. Μονάχα ο καιρός θα δείξει αν η διακοπή αυτή θα είναι προσωρινή ή αν η καριέρα του έχει πλέον δεχθεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Διαβάστε ακόμη