Buzz

«Είμαι τεμπέλης και το αντίθετο από τελειομανής»: O Γούντι Αλεν αποκαλύπτει γιατί δεν κάνει πια ταινίες όπως παλιά!

στα 10

Στη διάσημη συνέντευξή του που έφερε ξανά στην επιφάνεια τα οικογενειακά του σκάνδαλα, ο Γούντι Αλεν μίλησε εκ βαθέων και για το γεγονός πως οι ταινίες του δεν είναι πια... σπουδαίες!

«Είμαι τεμπέλης και το αντίθετο από τελειομανής»: O Γούντι Αλεν αποκαλύπτει γιατί δεν κάνει πια ταινίες όπως παλιά!

«Προτιμώ να πηγαίνω νωρίς για βραδυνό, παρά να αντιμετωπίσω την πρόκληση μιας δύσκολης σκηνής.»

«Είμαι τεμπέλης και καθόλου τελειομανής. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Μάρτιν Σκορσέζε δουλεύουν την κάθε λεπτομέρεια μέχρι τα μεσάνυχτα και ιδρώνουν, ενώ εγώ, όταν φτάνει έξι η ώρα θέλω να πάω σπίτι. Θέλω να φάω βραδυνό. Το σινεμά για μένα δεν είναι το τέλος της ύπαρξής μου.»

Στη διαβόητη ήδη συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο της Αμερικής (NPR) που αναζωπύρωσε το οικογενειακό σκάνδαλο που τον κυνηγάει εδώ και δεκαετίες, ο Γούντι Αλεν, σε μια έκρηξη εξομολογητικής διάθεσης, δηλώνει πως έχει χάσει το βάθος και την τελειομανία που απαιτούνται για να κάνεις σπουδαίες ταινίες.

Αφορμή στάθηκαν οι μέτριες (προς κακές) κριτικές για το «Irrational Man», τη νέα του ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο 68ο Φεστιβάλ Καννών και αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στο τέλος του Αυγούστου - μια ακόμη σελίδα στο γουντιαλενικό σύμπαν των τελευταίων χρόνων, όπου μια υπέροχη ιδέα ολοκληρώνεται σε μια απλώς χαριτωμένη ταινία, χωρίς να φτάνει ποτέ στο ύψος των καλύτερων στιγμών του.

Διαβάστε ακόμη: O Γούντι Αλεν σπάει τη σιωπή του για τη σχέση του με την Σουν-Γι και το σκάνδαλο αναζωπυρώνεται

irrational man 607 Με την Εμα Στόουν και τον Χοακίν Φίνιξ στα γυρίσματα του «Irrational Man»

«Ακόμη ένα ελάττωμά μου είναι ότι δεν έχει τη διανοητική κατάσταση, το βάθος ή το φυσικό ταλέντο. Το να κάνεις σπουδαίες ταινίες δεν είναι κάτι που το έχω μέσα μου. Οταν βλέπεις σκηνές σε ταινίες του Ακίρα Κουροσάουα, ξέρεις ότι είναι ένας τρελός στο γύρισμα. Υπάρχουν 100 άλογα που πρέπει να είναι όλα τέλεια. Ηταν τρελός. Εγώ δεν διαθέτω αυτήν την τρέλα. Το προβλημά μου είναι ότι ανήκω στη μεσαία τάξη. Αν ήμουν τρελός θα ήταν μάλλον καλύτερα. Αν ούρλιαζα και απαιτούσα στο γύρισμα θα ήταν μάλλον καλύτερα. Αλλά δεν το κάνω. Πάντοτε λέω πως το καλό είναι αρκετό. Είναι μια αξία της μεσαίας τάξης που αρκεί για να είσαι παραγωγικός.»

«Το "Match Point" ήταν ό,τι πιο κοντινό έκανα στην έννοια του σπουδαίου. Πάντοτε ξεκινάς να κάνεις τον "Πολίτη Κέιν" ή τον «Κλέφτη Ποδηλάτων", αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Για μένα, όμως, το να κάνω ταινίες είναι ένας ευχάριστος τρόπος να βγάζω χρήματα. Ολοι πρέπει να δουλεύουμε και να κάνουμε κάτι. Το να κάνεις ταινίες, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη δουλειά, είναι μια καλή δουλειά. Δουλεύω με όμορφες γυναίκες και καλούς άντρες. Διασκεδάζω όταν δουλεύω.»

Woody Allen 607

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2015: Ο Γούντι Αλεν μάς είπε ότι κάνει ταινίες για να μη σκέφτεται ότι θα πεθάνει

Στην ίδια συνέντευξη ο Γούντι Αλεν ρωτήθηκε, τώρα που πλησιάζει τα 80 του χρόνια, πώς ακριβώς θα ήθελε να τον θυμούνται. Η απάντηση του υπήρξε χαρακτηριστικά γουντιαλενική: «Δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο, εκτός από το να δοθούν τα δικαιώματα των ταινιών μου στα παιδιά μου. Εσύ κι εγώ μπορούμε να σταθούμε στον τάφο του Σαίξπηρ, να τον υμνούμε και όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Οταν πεθαίνεις, εξαφανίζεσαι.»

Διαβάστε ακόμη: