Buzz

Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε; Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρίζεται ψηφιακά

στα 10

Ολα κάποτε αλλάζουν και ήρθε η ώρα ο Γούντι Αλεν να προσχωρήσει στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Οχι χωρίς μια μικρή μελαγχολία.

Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε; Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρίζεται ψηφιακά

Στη νέα, 47η ταινία του Γούντι Αλεν, τα περισσότερα πράγματα μένουν ίδια. Στοιχηματίζουμε οι τίτλοι αρχής. Το γεγονός ότι η ταινία γυρίζεται από τον Αύγουστο (στο Λος Αντζελες), αλλά ακόμα δε γνωρίζουμε ούτε τίτλο, ούτε περιεχόμενο. Η συγκέντρωση ενός πολυσυλλεκτικού, επώνυμου καστ (Τζίνι Μπερλίν, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Πάρκερ Πόουζι, Κρίστεν Στιούαρτ, Κόρεϊ Στολ, Κεν Στοτ, Στιβ Καρέλ). Η ασφαλής υπόθεση ότι οι ήρωες θα έχουν ν' ανταγωνιστούν κυρίως τους εαυτούς τους. Κι όμως, κάτι πολύ ουσιαστικό θ' αλλάξει σ' αυτήν την ταινία του Γούντι Αλεν: θα είναι γυρισμένη, πρωτοφανώς, όχι σε φιλμ, αλλά με μια ψηφιακή Sony CineAlta F65!

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν ανακοίνωσε το καστ της νέας του ταινίας και μαζί την επιστροφή του στην Πόλη των Αγγέλων

Υπεύθυνος γι' αυτή την αλλαγή πλεύσης δεν είναι άλλος από τον Βιτόριο Στοράρο, βραβευμένο με Οσκαρ για τη δουλειά του στις ταινίες «Αποκάλυψη Τώρα», «Οι Κόκκινοι» και «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας», ο οποίος υπογράφει και το καινούριο πόνημα του Γούντι Αλεν. Ο Στοράρο εξήγησε, στην επίσημη σχετική ενημέρωση από τη Sony, την επιλογή του: « Είχα δει ότι η Sony F65 είχε τη δυνατότητα ν' αποτυπώνει πανέμορφες εικόνες σε 4K και βάθος 16 bit-colour στο 1:2, που είναι η αγαπημένη μου σύνθεση. Κι έτσι όταν φέτος με πήρε ο Γούντι και μου ζήτησε να είμαι ο διευθυντής φωτογραφίας στη νέα του ταινία, με τον τίτλο εργασίας "WASP 2015", η απόφασή μου ήταν ήδη ειλημμένη. Τον έπεισα να γυρίσουμε την ταινία ψηφιακά, ώστε να ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι μας στον ψηφιακό κόσμο. Τώρα είναι η ώρα της Sony F65!» Κάτι μας λέει ότι ο Γούντι θα κουβέντιασε τον αποχωρισμό του από το φιλμ 35mm για πολλές ώρες με τον ψυχαναλυτή του.