Buzz

Το «Blossoms» θα είναι η νέα ταινία του Γουονγκ Καρ-Γουάι

στα 10

Με έδρα αλλά και θέμα τη Σαγκάη, ο Γουονγκ Καρ-Γουάι ξεκινά να δουλεύει το «Blossoms», πολύ μακριά από το επικό ύφος του «The Grandmaster».

Το «Blossoms» θα είναι η νέα ταινία του Γουονγκ Καρ-Γουάι

Ο Γουονγκ Καρ-Γουάι είναι πολλά πράγματα, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι γρήγορος. Συνηθίζει να γυρίζει μια ταινία κάθε πενταετία και το ίδιο το γύρισμα και το post production του παίρνουν γύρω στα δυο χρόνια. Αν είδαμε, λοιπόν, το «The Grandmaster» το 2013, όπου να’ ναι θα πρέπει να ξεκινά ένα καινούριο πρότζεκτ για να είναι… συνεπής. Κι όπως φαίνεται, έχει ήδη την ιδέα έτοιμη, αλλάζοντας αρκετά περιβάλλον κι εποχή από το τελευταίο έπος του. Οχι, η επόμενη ταινία του δεν είναι το «Ferryman» όπως νομίζαμε (διαβάστε περισσότερα), μια κι εκεί συμμετέχει ως παραγωγός και συνσεναριογράφος. Το φιλμ θα λέγεται «Blossoms» και έχει για ντεκόρ και για πρωταγωνίστρια τη Σαγκάη.

Διαβάστε ακόμη: Η συνομιλία δυο Grandmasters - ο Μάρτιν Σκορσέζε παίρνει συνέντευξη από τον Γουόνγκ Καρ Γουάι

Το «Blossoms» βασίζεται στην ομότιτλη συλλογή διηγημάτων του Τζιν Γιουτσένγκ. Η μικρή σύνοψη μας δίνει μια ιδέα για το τι να περιμένουμε: «Απεικονίζοντας τις δουλειές και τα μικροσυμβάντα της αστικής ζωής, όπως τα ψώνια στον μπακάλη, ή μια πρόσκληση σε δείπνο, το “Blossoms” προσφέρει μια ζωντανή εικόνα της καθημερινότητας των συνηθισμένων ανθρώπων της Σαγκάης. Εντοπίζοντας σε εκατό ήρωες και κάποιους κεντρικούς, η ιστορία εκτυλίσσεται σε δυο χρονικές περιόδους: από το ’60 στα μέσα του ’70, το τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης. Κι από το ’80 ως τις αρχές του 21ου αιώνα. Καθώς οι δυο χρονικές περίοδοι εναλλάσσονται, η ιστορία αποκαλύπτει τα δυο πρόσωπα της πόλης: τη Σαγκάη του παρελθόντος και τη σημερινή εκμοντερνισμένη μητρόπολη». Και μόνο που τα διαβάζουμε, μας έρχεται στα μάτια η ομορφιά των πλάνων του Γουονγκ Καρ-Γουάι.

Διαβάστε ακόμη: