Buzz

«Θέλω πίσω την κονκάρδα μου»! Ολα όσα συνέβησαν στο φετινό Women's March

στα 10

Από την Σκάρλετ Τζοχάνσον και την Νάταλι Πόρτμαν μέχρι την Βαϊόλα Ντέιβις και την Ασλεϊ Τζαντ, όλοι ήταν εκεί για να υποστηρίξουν το δεύτερο ετήσιο Women's March που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Αμερικής.

«Θέλω πίσω την κονκάρδα μου»! Ολα όσα συνέβησαν στο φετινό Women's March

To Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Ουάσινγκτον το Women’s March, μια πορεία όπου εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, αλλά και άντρες, βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, αυτή την φορά όχι μόνο εναντίον του Προέδρου της Αμερικής Ντονάλντ Τραμπ, αλλά και για τις αποκαλύψεις του συστήματος εκείνου που θέλουν τις γυναίκες να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού, το οποίο ξεκίνησε από το Χόλιγουντ και από τότε έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Διαβάστε εδώ όλα όσα έγιναν πέρσι στο πρώτο Women's March.

women's march 2018 607

women's march 2018 607

women's march 2018 607

Για άλλη μια χρονιά αρκετοί σταρς βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στην πορεία, όπως η Αλίσα Μιλάνο, η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η Νάταλι Πόρτμαν, η Εύα Λονγκόρια, η Ασλέι Τζαντ, ο Τζόσεφ Γκόρντον-Λέβιτ και πολλοί άλλοι, οι οποίοι παραβρέθηκαν όχι μόνο στην κεντρική πορεία αλλά και σε άλλες ανάλογες δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, και άδραξαν την ευκαιρία για να μοιραστούν την εμπειρία τους στα social media.

O Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα tweet για την πορεία παρακινώντας τον κόσμο να βγει έξω για να «γιορτάσει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε γυναίκες εδώ και 18 χρόνια».

Σε μια από τις κεντρικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας, η Σκάρλετ Τζοχάνσον δεν δίστασε να κατηγορήσει και να ξεμπροστιάσει τον Τζέιμς Φράνκο, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, για την στάση του απέναντι στο κίνημα Time’s Up, στο οποίο η Τζοχάνσον είναι υποστηρίκτρια από την αρχή του, και ζητούσε πίσω την κονκάρδα που του έδωσε.

«Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλικής κακοποίησης, και το ζήτημα περί συγκατάθεσης έναντι εξαναγκασμού, βρίσκω τον εαυτό μου να αναρωτιέται και να προσπαθεί να καταλάβει το που βρισκόμαστε και το πως φτάσαμε ως εδώ. Και αναρωτιέμαι πως ένας άνθρωπος που δημόσια υποστηρίζει έναν οργανισμό που βοηθάει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ από πίσω ψάχνει κάποιο θύμα που δεν έχει την δύναμη να αντισταθεί;» είπε στην ομιλία της η Τζοχάνσον πριν συνεχίσει λέγοντας «παρεμπιπτόντως θέλω πίσω την κονκάρδα μου».

Μια εκπρόσωπος της ηθοποιού αργότερα επιβεβαίωσε πως αναφέρονταν στον Τζέιμς Φράνκο.

Δείτε παρακάτω σχετικά βίντεο από τις ομιλίες και μερικές από τις αναρτήσεις που έγιναν στα social media.




The most influential people in my life have always been women. My family, my friends, my teachers, my colleagues, and my idols. I am obsessed with all the women in my life. I adore them and need them more and more every day. I am so grateful to be a woman, I wouldn't change it for the world. I hope I'm not only defined by my gender though. I hope I'm defined by my input to the world, my ability to love and to have empathy. To raise my son to be a a good man alongside the good man who loves me for everything I am and am not. I want what's best for people, I think we all do. We just can't agree on what that is. Power to the peaceful, power to the people x #womensmarch2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adele (@adele) στις

#womensmarch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Whitney Cummings (@whitneycummings) στις

Διαβάστε ακόμη