Buzz

«Woman Walks Ahead»: μία αληθινή ιστορία, μία ακόμα δυνατή ηρωίδα για την Τζέσικα Τσαστέιν

στα 10

Δείτε το trailer του «Woman Walks Ahead», όπου η Τζέσικα Τσαστέιν χορεύει με τους αετούς και τους καθιστούς βούβαλους...

«Woman Walks Ahead»: μία αληθινή ιστορία, μία ακόμα δυνατή ηρωίδα για την Τζέσικα Τσαστέιν

Η Τζέσικα Τσαστέιν ενσαρκώνει άλλη μία πραγματική γυναίκα, μόνο που μάς επιστρέφει στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή τη φορά. Η Καρολαϊν Γουέλντον ήταν μία νεοϋορκέζα ζωγράφος που το καλοκαίρι του 1889 τόλμησε να πάρει το τρένο από την ασφάλεια του σπιτιού της και να κατέβει στη μέση του πουθενά, στην άγρια Δύση, με σκοπό να συναντήσει και να ζωγραφίσει του ιθαγενείς ινδιάνους.

Διαβάστε κι αυτό: Η Τζέσικα Τσαστέιν εξηγεί στο Flix γιατί επιλέγει τους ρόλους που επιλέγει και το σεξισμό στο Χόλιγουντ - πριν αυτό γίνει trendWoman Walks Ahead 607 1

Κάτι που, φυσικά, δεν καλοδέχθηκαν οι λευκοί (βλέπε στρατιώτη Σαμ Ρόκγουελ που τη γνωρίζει στο τρένο), όμως η Γουέλντον δεν είχε σκοπό να συμβιβαστεί με το κοινωνικό στάτους μιας «γυναίκα που ξέρει τη θέση της». Συνέχισε το επικίνδυνο ταξίδι της, συνάντησε και κέρδισε σταδιακά την εμπιστοσύνη του Καθιστού Βούβαλου, ο οποίος της επέτρεψε να τον ζωγραφίσει και της αφηγήθηκε την ιστορία της φυλής του.

Διαβάστε επίσης: Οκτάβια Σπένσερ: «Η Τζέσικα επέβαλε να πληρωθούμε ισότιμα κι εμείς, οι έγχρωμοι ηθοποιοί»

Woman Walks Ahead 607 2

Με σκηνοθέτη τη Σουζάνα Γουάιτ («Our Kind of Traitor») και σεναριογράφο τον Στίβεν Νάιτ («Dirty Pretty Things», «Eastern Promises») η ταινία έκανε την πρώτη της προβολή στο φεστιβάλ του Τορόντο 2017 και εκθειάστηκε για τη δυνατή κεντρική ηρωίδα και τον τρόπο που την ερμηνεύει η Τσαστέιν («καμία άλλη σύγχρονη αμερικανίδα ηθοποιός δεν έχει την δική της ερμηνευτική δύναμη, αλλά και τη δική της συνέπεια στις επιλογές ηρωίδων»)

H πρεμιέρα του «Woman Walks Ahead» έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου στην Αμερική.

Δείτε το trailer:


Διαβάστε περισσότερα: