Buzz

Το ισλανδικό «Woman at War» ετοιμάζεται για το αμερικάνικο remake του από την Τζόντι Φόστερ

στα 10

Πρόκειται για την φετινή επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για την κατηγορία του ξενόγλωσσου Οσκαρ.

Το ισλανδικό «Woman at War» ετοιμάζεται για το αμερικάνικο remake του από την Τζόντι Φόστερ

Από ότι φαίνεται το Χόλιγουντ αγαπά το ευρωπαϊκό σινεμά. Τόσο μάλιστα που αρχίζει να κάνει τις δικές του κινηματογραφικές διασκευές από πετυχημένες και βραβευμένες ταινίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Δεν είναι μόνο η «Ανωτέρα Βία» του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Οστλουντ που γίνει αμερικάνικο remake. Και η επίσημη πρόταση της Ισλανδίας φέτος για την κατηγορία του ξενόγλωσσου Οσκαρ, «Woman at War» τoυ Μπένεντικτ Ερλινγκσον, θα διασκευαστεί από το Χόλιγουντ με την Τζόντι Φόστερ να πρωταγωνιστεί, να κάνει την παραγωγή αλλά και να το σκηνοθετεί.

Διαβάστε ακόμα: Οσκαρ 2019: Κάθε χώρα και η ταινία της για την κούρσα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Jodie Foster 607

Αν και η Τζοντι Φοστερ έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το 1991 με το «Little Man Tate» και μέχρι και πρόσφατα όταν γύρισε το επεισόδιο «Arkangel» για το «Black Mirror», έχει από το 2011 και το «The Beaver» να πρωταγωνιστεί σε μια ταινία την οποία σκηνοθετεί η ίδια. Το «Woman at War» είναι μια εκκεντρική κωμωδία, που φλερτάρει με τα όρια του θρίλερ, με οικολογικό χαρακτήρα, και η Φόστερ θα παίξει τον ρόλο της Χάλα, μιας δασκάλας η οποία τα βράδια γίνεται περιβαλλοντική ακτιβίστρια σαμποτάροντας τις εγκαταστάσεις της τοπικής βιομηχανίας αλουμινίου. Μέσα σε όλα αυτά όμως μαθαίνει πως γίνεται και η θετή μητέρα ενός μωρού από την Ουκρανία.

Η Φόστερ δήλωσε για τον ρόλο: «ανυπομονώ να παίξω τον ρόλο αυτόν. Πάντα με έλκυε το τολμηρό και περίεργο μείγμα χιούμορ και συγκίνησης. Αυτή εδώ [η ταινία] μιλάει για την εποχή μας. Είναι τιμή μου που παίρνω τα ηνία από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Μπένεντικτ Ερλινγκσον και την παραγωγό και συνεργάτη του Μαριάν Σλοτ.»

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της Ισλανδικής ταινίας «Woman at War», η οποία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου απο την Weirdwave.


Διαβάστε ακόμα: