Buzz

To Wired ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2015

στα 10

Το εκλεκτικό Wired ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς - με το νούμερο ένα να μοιάζει πλέον κλεισμένο από καιρό...

To Wired ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2015

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Sight & Sound, τα Cahiers du Cinema, το Empire, το Little White Lies, το Vanity Fair, το Entertainment Weekly, το περιοδικό ΤΙΜΕ, το περιοδικό Rolling Stone και τον βρετανικό Guardian, το περιοδικό Wired παραδίδει τη δική του δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2015.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Steve Jobs 607

10. Steve Jobs του Ντάνι Μπόιλ / Είχαμε πολλές ταινίες - μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ - για τον Στιβ Τζομπς τα τελευταία χρόνια. Το «Steve Jobs» είναι η καλύτερη. Με άγκυρα μια έντονη ερμηνεία από τον Μάικλ Φασμπέντερ, το φιλμ του Ντάνι Μπόιλ επικεντρώνεται λιγότερο στο να προσπαθεί να στριμώξει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του ιδρυτή της Apple, προτιμώντας να σκιαγραφήσει ένα αφαιρετικό πορτρέτο αυτού που πραγματικά ήταν.

It Follows 607

9. It Follows του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ / Το θέμα «το σεξ είναι επικίνδυνο πράγμα» έχει ξαναγίνει εκατοντάδες φορές στο ίδιο είδος, αλλά η οπτική του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ που μετατρέπει τον κίνδυνο σε ένα αφροδισιακό νόσημα, το κάνει να μοιάζει φρέσκο - σχεδόν από την αρχή.

Spotlight 607

8. Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι / Είναι μια χαμηλόφωνη αξιοσημείωτη ταινία που μένει με τους θεατές πολύ αφότου έχει τελειώσει - όχι για τη «θύελλα και την ορμή» της αλλά για τη δύναμη της αφήγησής της.

the martian 607

7. The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ / Το «The Martian» - κατά πολύ εξαιτίας ενός υπέροχου καστ - ήταν συναρπαστικό, αγωνιώδες και περίπου το καλύτερο φιλμ που είδαμε για αστροναύτες τη στιγμή ακριβώς που έπρεπε._

sicario 607

6. Sicario του Ντενί Βιλνέβ / Ο Ντενί Βιλνέβ έκανε ένα σπουδαίο άνοιγμα με αυτήν την ταινία, πράγμα που επιβεβαιώνει γιατί επιλέχθηκε για το επερχόμενο σίκουελ του «Blade Runner». Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει όταν βρεθεί έξω από αυτόν εδώ τον κόσμο.

Star Wars: The Force Awakens

5. Star Wars: The Force Awakens του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς / Για δύο ώρες και 15 λεπτά, ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και ο Λόρενς Κάσνταν σφυρηλατούν ένα κράμα νοσταλγίας και μαγείας που γεφυρώνει το παλιό με το καινούριο και μετατρέπει μια ομάδα νέων ηθοποιών σε ήρωες για μια ολοκαίνουρια γενιά φανατικών.

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2

4. The Revenant του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου / Η τελευταία ταινία του Ινιάριτου είναι μια μεγαλειωδώς γυρισμένη μελέτη πάνω στο τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει. Και τι σημαίνει αυτό για όλους μας.

Creed 607

3. Creed του Ράιαν Κούγκλερ / Το «Creed» χτυπάει κάθε οικείο χτύπο αθλητικής ταινίας που έχουμε ξαναδεί, αλλά το κάνει με πυγμή και στιλ που δεν είχαμε συναντήσει από το ορίτζιναλ «Rocky» του 1976.

Ex Machina 607

2. Ex Machina του Αλεξ Γκάρλαντ / Η φήμη ότι ο συγγραφέας και σεναριογράφος Αλεξ Γκάρλαντ θα έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έμοιαζε με καλά νέα. Η φήμη ότι θα ήταν μια ταινία για ένα ρομπότ έμοιαζε... λιγότερο καλά νέα. Κι, όμως, το κλωνοποιημένο και υπαρξιακό αποτέλεσμα αποδείχθηκε η καλύτερη έκπληξη της χρονιάς._

mad max 607

  1. Mad Max: Fury Road του Τζορτζ Μίλερ** / Ομορφο, θορυβώδες και τολμηρά φεμινιστικό, το «Mad Max: Fury Road» έριξε με φλογοβόλο στο παραδοσιακό καλοκαίρι των υπερηρώων. Η εποχή ανήκε ακόμη στους «Avengers» και στους δεινοσαύρους όσον αφορά τα ταμεία, αλλά το «Fury Road» μας έκανε να περιμένουμε με ενθουσιασμό τη ζωή μετά την Αποκάλυψη.

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...