Buzz

«This is not fiction»: Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν κινηματογραφεί έναν αληθινό εξορκισμό στο τρέιλερ του «The Devil and Father Amorth»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του κλασικού «Εξορκιστή» αφήνει στην άκρη τη μυθοπλασία για ένα τρομακτικό ντοκιμαντέρ γύρω από μια αληθινή περίπτωση εξορκισμού. Ναι, αλλά θα έχει κεφάλια που στριφογυρίζουν;

«This is not fiction»: Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν κινηματογραφεί έναν αληθινό εξορκισμό στο τρέιλερ του «The Devil and Father Amorth»

45 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Γουίλιαμ Φρίντκιν άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο σινεμά τρόμου –και όχι μόνο– με τον ανατριχιαστικό «Εξορκιστή» του. Και τώρα, ο σκηνοθέτης επιστρέφει στα παλιά του λημέρια, αυτή τη φορά με ένα ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να αποκαλύψει ότι η πραγματικότητα είναι ίσως ακόμα πιο τρομακτική.

Η νέα του ταινία με τίτλο «The Devil and Father Amorth» έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τον 92χρονο Πάτερ Γκαμπριέλε Αμόρθ, τον επικεφαλής εξορκιστή της Επισκοπής της Ρώμης για περισσότερα από 30 χρόνια. Το φιλμ ξεκίνησε ως μια σύντομη συζήτηση ανάμεσα στον Φρίντκιν και τον ιερέα, οι οποίοι γνώριζαν ο ένας το έργο του άλλου, αλλά σύντομα μεταμορφώθηκε σε μια μοναδική ευκαιρία για τον σκηνοθέτη, καθώς ο Αμόρθ έδωσε τη συγκατάθεσή του για να κινηματογραφήσει ο Φρίντκιν μια τελετή εξορκισμού, με την προϋπόθεση ότι θα το έκανε μόνος του, χωρίς την παρουσία άλλου συνεργείου, χωρίς επιπλέον φωτισμό πέρα από τον φυσικό φωτισμό του δωματίου και με μοναδικό εξοπλισμό μια μικρή ψηφιακή κάμερα με μικρόφωνο. Επρόκειτο για τον ένατο εξορκισμό που θα πραγματοποιούσε ο Αμόρθ σε μια Ιταλίδα που βρισκόταν ήδη υπό τη φροντίδα του.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: Αυτό που ο Γουίλιαμ Φρίντκιν του «Εξορκιστή» πήγε σε αληθινό εξορκισμό και τρομοκρατήθηκε

The Devil and Father Amorth 607

The Devil and Father Amorth 607

Αυτό που ενδεχομένως είναι ο μοναδικός εξορκισμός που απαθανατίστηκε ποτέ σε φιλμ, ο Φρίντκιν το συνδυάζει με αρχειακό υλικό και νέες συνεντεύξεις του με ιερείς, ψυχολόγους και νευροχειρουργούς, σε μια απόπειρα να γεφυρώσει μερικά από τα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα για τη σύγκρουση θρησκείας και επιστήμης.

Ο ίδιος ο Φρίντκιν δήλωσε ότι βρήκε την εμπειρία πραγματικά σοκαριστική: «Ηταν τρομακτικό. Από το να φοβάμαι για το τι μπορούσε να συμβεί βρέθηκα να αισθάνομαι μεγάλη συμπόνια για τον πόνο και την οδύνη αυτής της γυναίκας, που είναι εμφανή στην ταινία».

Το φιλμ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε τώρα, με αφορμή την επικείμενη έξοδό του στις αμερικανικές αίθουσες, στις 20 Απριλίου. Δείτε το παρακάτω χωρίς φόβο και πάθος, για μια πραγματικά εναλλακτική πασχαλιάτικη εμπειρία!


Διαβάστε ακόμη

The Devil and Father Amorth poster 607