Φεστιβάλ / Βραβεία

Φέτος στις Κάννες έχουμε ραντεβού με τον Γουίλιαμ Φρίντκιν

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» και του «Ανθρώπου από τη Γαλλία» θα δώσει ένα masterclass στο φετινό φεστιβάλ.

Flix Team
Φέτος στις Κάννες έχουμε ραντεβού με τον Γουίλιαμ Φρίντκιν

Ο Γουονγκ Καρ-βάι, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Νάνι Μορέτι, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Μάρκο Μπελόκιο είναι μερικοί από τους σκηνοθέτες που έχουν φιλοξενηθεί στις Κάννες στα πλαίσια του καθιερωμένου masterclass, που δίνει την ευκαιρία στους θεατές να συναντήσουν μερικούς από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες σε μια σε βάθος κουβέντα για το έργο τους.

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν ένας από τους σπουδαίους του αμερικάνικου σινεμά των ‘70s, αλλά και με μια πιο πρόσφατη ενδιαφέρουσα καριέρα, θα βρεθεί φέτος στις Κάννες για να μιλήσει για το έργο του. «Είναι τιμή μου να μοιραστώ τις ιδέες και τις σκέψεις μου με το κοινό των Καννών, ειδικά σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για το μέλλον του παγκόσμιου σινεμά. Μια σειρά από σαρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και την διανομή των ταινιών είναι μπροστά μας, περισσότερες απ΄ όσες έχουμε βιώσει τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Δείτε ακόμη: Γουίλιαμ Φρίντκιν: Alive and Kicking

Εχοντας στο παρελθόν συνομιλήσει με τον Φρίντκιν, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι πέρα από το ότι είναι ένας σημαντικός σκηνοθέτης είναι κι εξαιρετικός συνομιλητής, γεμάτος ενδιαφέρουσες ιστορίες, φρέσκες απόψεις και έναν συναρπαστικό τρόπο να τις αφηγείται. Με δυο λόγια θα είμαστε εκεί...

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 11 ως τις 22 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει εικόνες, σχόλια, παραλειπόμενα, νέα και κριτικές ταινιών, ώστε να μη χάσετε ούτε λεπτό!

Δείτε ακόμη: