Buzz

Γουίλεμ Νταφό και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στον «Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

στα 10

Το καστ του πολύπαθου μέσα στα χρόνια «The Man Who Killed Don Quixote» του Τέρι Γκίλιαμ αρχίζει να παίρνει μορφή που μας κάνει να ανυπομονούμε...

Γουίλεμ Νταφό και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στον «Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

Η ταινία ζει τη μεγάλη της περιπέτεια από το 1999. Ο Τέρι Γκίλιαμ πάντα ονειρευόταν να γυρίσει μια δική του, διαφορετική, θεωρητικά υπέροχη διασκευή του «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες. Τα προβλήματα της τότε παραγωγής μεταφέρθηκαν σ' ένα ήδη υπέροχο ντοκιμαντέρ, το «Lost in La Mancha» του 2002. Με πρωταγωνιστές τον Ζαν Ροσφόρ και τον Τζόνι Ντεπ, τα γυρίσματα υπέφεραν από πλήθος καταστροφών, πλημμύρες, τεχνικά εμπόδια, ώσπου η υγεία του Ζαν Ροσφόρ δεν του επέτρεπε να συνεχίσει κι ο Γκίλιαμ έβαλε μια άνω τελεία στο πρότζεκτ, με την ασφαλιστική εταιρεία να ζητά αποζημίωση 15 εκ. δολαρίων.

Ομως τώρα ο Γκίλιαμ μοιάζει να συγκεντρώνει ένα υπέροχο καστ και παράλληλα έχει το πράσινο φως και τη στήριξη του μεγαλοπαραγωγού Πάουλο Μπράνκο για να γυρίσει το «The Man Who Killed Don Quixote».

Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι πρωταγωνιστής θα είναι το It Boy του σήμερα, ο Ανταμ Ντράιβερ (με συνοδοιπόρο του, Δον Κιχώτη, τον Μάικλ Πέιλιν), και συμπρωταγωνίστρια η Ολγκα Κουριλένκο.

DON QUIXOTE 607 POSTER

Σήμερα έχουμε ακόμα περισσότερα νέα. Οι Γουίλεμ Νταφό και Στέλαν Σκάρσγκαρντ υπέγραψαν και θα συμμετέχουν στο καστ.

Η υπόθεση είναι ακόμα άγνωστη και το σενάριο έχει αλλάξει πολλές φορές για να ξέρουμε με βεβαιότητα ποια πορεία θα ακολουθήσει ο Γκίλιαμ. Αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι η ιστορία θα ακολουθεί έναν αλαζονικό χολιγουντιανό ατζέντη, ο οποίος επιστρέφει στο χωριό όπου γύρισε τη φοιτητική του ταινία - τον δικό του «Δον Κιχώτη», μόνο και μόνο για να ανακαλύψει τι είχε προκαλέσει το πρότζεκτ του στη ζωή της μικρής κοινότητας και να μπει σε περιπέτειες.

Τα γυρίσματα (κρατάμε σταυρωμένα τα δάχτυλά μας) ξεκινούν αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα: