Buzz

Σατανικό κάστινγκ: Ο Γουίλεμ Νταφό είναι φτυστός ο θεός του θανάτου από το «Death Note»

στα 10

Και σε μια από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές κάστινγκ των τελευταίων ετών θα τον υποδυθεί για τις ανάγκες της αμερικανικής κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλούς ιαπωνικού manga.

Σατανικό κάστινγκ: Ο Γουίλεμ Νταφό είναι φτυστός ο θεός του θανάτου από το «Death Note»

Είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό ότι ο Ανταμ Γουίνγκαρντ, ένας από τους πιο ανερχόμενους και ταλαντούχους Αμερικανούς σκηνοθέτες ταινιών τρόμου («You’re Next»), ετοιμάζει μια κινηματογραφική διασκευή στην εξαιρετικά δημοφιλή, ιαπωνική σειρά manga «Death Note», των Τσουγκούμι Ομπα και Τακέσι Ομπάτα, η οποία θέλει έναν ιδιοφυή μαθητή να ανακαλύπτει το δολοφονικό χειρόγραφο ενός θεού του θανάτου και να το χρησιμοποιεί για να σκοτώνει εκείνους που πιστεύει ότι το αξίζουν.

Η σειρά των κόμικ (που δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Weekly Shōnen Jump σε 108 κεφάλαια, και στη συνέχεια εκδόθηκε σε 12 τόμους) έχει ήδη εμπνεύσει στην Ιαπωνία μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, καθώς και τρεις (μέχρι τώρα) live action κινηματογραφικές ταινίες, ενώ μια τέταρτη αναμένεται φέτος.

Διαβάστε ακόμη: Γουίλεμ Νταφό και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στον «Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

Death Note 607

Η μάλλον αναμενόμενη αμερικανική εκδοχή έχει ήδη ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος του νεαρού στην πλειοψηφία του καστ (ανάμεσά τους και ο γνωστός από το «Λάθος Αστέρι», Νατ Γουλφ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μαθητή με το όνομα Light), όμως η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη δημοσιοποιήθηκε μόλις και δεν είναι άλλη από τον Γουίλεμ Νταφό, ο οποίος θα ερμηνεύσει το ρόλο του ίδιου του δαίμονα Ριούκ, ή θεού του θανάτου, όπως περιγράφεται στο κόμικ.

Death Note 607

Αυτό που κάνει συναρπαστική τη συγκεκριμένη επιλογή είναι η αναμφίβολα ανατριχιαστική φυσική ομοιότητα του Νταφό με τον Ριούκ. Ο Νταφό θα δανείσει τη φωνή του στον σατανικό χαρακτήρα, που υποψιαζόμαστε ότι θα είναι σε μεγάλο βαθμό δημιουργία ψηφιακών εφέ, ελπίζουμε ωστόσο οι δημιουργοί να μη χάσουν τη μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτήν την πραγματικά εξόφθαλμη ομοιότητα φορτώνοντας μια ήδη τρομακτική μεταμόρφωση με υπερβολικά ειδικά εφέ.

Η ταινία, μια ακόμα κινηματογραφική παραγωγή του Netflix, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο των γυρισμάτων και αναμένεται στις αίθουσες μέσα στο 2017.

Διαβάστε ακόμη

Death Note manga cover 607