Buzz

Ο Γουιλ Φερέλ είναι έτοιμος για το sexploitation του

στα 10

Η τεράστια προσωπικότητα του Ρας Μάγιερ και η συνεργασία του μ’ έναν νεαρότατο Ρότζερ Εμπερτ θα είναι το αντικείμενο του «Russ and Roger Go Beyond», με τον Γουιλ Φερέλ να υποδύεται τον σκηνοθέτη που αγάπησε τις supervixens.

Ο Γουιλ Φερέλ είναι έτοιμος για το sexploitation του

Ο Ρας Μάγιερ ήταν ένας από τους μνημειώδεις παραγωγούς και σκηνοθέτες που διαμόρφωσε, μόνος του, ένα κινηματογραφικό genre, το υπηρέτησε, το έκανε πρώτα cult φαινόμενο και μετά εταιροχρονισμένα mainstream και δε σταμάτησε να παρουσιάζει b-movies γεμάτες φετίχ, ξεχειλισμένα μπούστα και γυαλιστερές μηχανές, μέχρι που έφυγε από τη ζωή το 2004. Το 1970, κάπου ανάμεσα στο «Faster, Pussycat! Kill! Kill!» και το «Supervixens», ο Ρας Μάγιερ είχε μια ιδέα: να κάνει το σίκουελ του «Valley of the Dolls», της ταινίας που σκηνοθέτησε το 1967 ο Μαρκ Ρόμπσον, διασκευάζοντας το πολύκροτο μυθιστόρημα της Τζάκλιν Σουζάν. Αυτό που ξεκίνησε ως κοινωνικό δράμα, εξελίχθηκε στην απολαυστική σάτιρα με τον τίτλο «Beyond the Valley of the Dolls». Και για το σενάριο της ταινίας του, ο Ρας Μάγιερ είχε την πρωτότυπη ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα νεαρότατο film buff, που μόλις είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως κινηματογραφικός κριτικός στους Chicago Sun-Times, τον Ρότζερ Εμπερτ. Η ταινία έγινε κι όχι απλώς σημείωσε εμπορική επιτυχία, αλλά υπήρξε κι ένα από τα ελάχιστα φιλμ που έβγαλε ένα στούντιο – η 20th Century Fox συγκεκριμένα – με τον χαρακτηρισμό ακατάλληλο.

Η ιστορία της συνεργασίας του Ρας Μάγιερ και του Ρότζερ Εμπερτ και, φυσικά, προσωπογραφία και των δυο, θα λέγεται «Russ and Roger Go Beyond» και το σενάριο υπογράφει ο Κρις Κλους, σταθερός συνεργάτης του «Saturday Night Live» και των «Simpsons». Τον Ρας Μάγιερ, σε μια εμπνευσμένη επιλογή και σ’ ένα ρόλο που θα είναι περισσότερο διερευνητικός παρά κωμικός, θα ερμηνεύσει ο Γουιλ Φερέλ, ένας ηθοποιός που, χωρίς αμφιβολία, θα τρελαινόταν να είχε παίξει σε μια ταινία του Ρας Μάγιερ πραγματικά. Μένει να μάθουμε ποιος θ’ αναλάβει το ρόλο του Ρότζερ Εμπερτ.

Απολαύστε παρακάτω το throwback trailer για το «Beyond the Valley of the Dolls»

Διαβάστε ακόμη: