Buzz

Δείτε το «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη σε video on demand στο Vimeo

στα 10

H πρώτη ελληνική ταινία που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο για διάθεση στο Vimeo ως video on demand είναι το «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη.

Δείτε το «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη σε video on demand στο Vimeo

Η πρωτοβουλία του Φεστιβάλ του Τορόντο για online διανομή μέρους του προγράμματός του χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τους ίδιους τους δημιουργούς, ειδικά μετά το πετυχημένο παράδειγμα του λανσαρίσματος της video on demand πλατφόρμας στο Φεστιβάλ SXSW το Μάρτιο του 2013, με το «Some Girl(s)» του Νιλ ΛαΜπιουτ να κατέχει τον τίτλο της πρώτης ταινίας που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Vimeo Video on Demand.

To Vimeo θα έχει την αποκλειστικότητα των ταινιών για 30 ημέρες ή μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 10.000 δολαρίων που είναι και το κόστος αγοράς της κάθε ταινίας, ενώ στη συνέχεια το 90% των εισπράξεων θα πηγαίνει στους δημιουργούς, ενώ η ταινία είναι ελεύθερη για κάθε είδους διανομή αλλά και συμμετοχή σε άλλες video on demand πλατφόρμες.

«Η ποικιλία των θεμάτων και ο αριθμός των χωρών που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι ταλαντούχοι κινηματογραφιστές δείχνουν πόσο δυναμικό είναι το κίνημα της απευθείας διανομής που αναπτύσσεται παγκοσμίως», δηλώνει ο Πρόεδρος του Vimeo Κέρι Τρέινορ για τις 13 ταινίες από το περσινό Φεστιβάλ του Τορόντο που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στο Vimeo Video on Demand.

«Το να κάνεις πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο συνοδεύεται τώρα πια με το πρόσθετο όφελος της διανομής μέσω του Vimeo. Για κάθε ανεξάρτητο κινηματογραφιστή που προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το κοινό - και ποιος δεν θέλει; - είναι μια απίστευτη ευκαιρία», δηλώνει ο Κάμερον Μπέιλι, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Τορόντο.

2

Από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι και σήμερα το Vimeo Video on Demand περιλαμβάνει 5.000 τίτλους για online ενοικίαση. Ανάμεσα τους και η πρώτη ελληνική ταινία που έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Τορόντο, το «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα «City to City» του Φεστιβάλ και που πλέον μπορείτε να δείτε μόλις με 4.99 δολάρια.

Δείτε εδώ το «Wild Duck» στο Vimeo Video on Demand.

Αργότερα μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσει στην ίδια πλατφόρμα και το «Να Κάθεσαι και Να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, που συμμετείχε στο ίδιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ συνολικά στην video on demand πλατφόρμα του Vimeo μπορείτε να δείτε ακόμη αρκετά ελληνικά ντοκιμαντέρ, μερικές μικρού μήκους και λίγες για την ώρα μεγάλου μήκους ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: