Buzz

«Who's the man?»: Τρέιλερ για το «Beasts of the Southern Wild» του Μπεν Ζάιτλιν

στα 10

Θριάμβευσε στο Sundance και ανανέωσε την πίστη μας στο αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά. Η σπουδαία ταινία του Μπεν Ζάιτλιν, έχει επιτέλους τρέιλερ. Δείτε το οπωσδήποτε!

«Who's the man?»: Τρέιλερ για το «Beasts of the Southern Wild» του Μπεν Ζάιτλιν

Κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Sundance τον περασμένο Φεβρουάριο και μια σειρά από διθυραμβικές κριτικές -όλες δικαιολογημένες. Τώρα λίγο πριν την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στις Κάννες, το «Beasts of the Southern Wild» μας δείχνει λίγα πλάνα από το μαγικό απόλυτα κινηματογραφικό του σύμπαν στο πρώτο του τρέιλερ.

Τοποθετημένη σε ένα τοπίο ανάμεσα στην πραγματικότητα της πλημμυρισμένης Νέας Ορλεάνης κι ένα κόσμο σχεδόν μυθολογικό, με μια ιστορία, λογική και κανόνες ξεκάθαρα δικούς της, η ταινία του Μπέν Ζάιτλιν, μας εισάγει στο μικρόκοσμο του Μπάθταμπ, ενός νησιού στην ακτή της Λουιζιάνα, πέρα από τα γιγαντιαία φράγματα που κρατούν τος κατοίκους της ξηράς στεγνούς. Εναν κόσμο όπου τα μωρά δεν έχουν καρότσια, οι αργίες δεν έρχονται μια φορά το χρόνο και οι κάτοικοι του, ζουν μακριά από τον πολιτισμό, έχοντας μια πρωτόγονη, σχεδόν διονυσιακή επαφή με την φύση.

Αναμεσά τους η εξάχρονη Χάσπάπι, ένα κοριτσάκι που ζει στην καλύβα της, δίπλα σε αυτή του πατέρα της και έχει την δική της φιλοσοφία για την ζωή. «Κάθε κομμάτι έχει τη δική του θέση στον κόσμο μας. Ακόμη κι αν το μικρότερό από αυτά φύγει από την θέση του, ο κόσμος μας κινδυνεύει» λέει. Με τον πατέρα της να υποφέρει σοβαρά από την καρδιά του και μια επικείμενη καταιγίδα να απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη, η Χάσπάπι έρχεται αντιμέτωπη πολύ πιο γρήγορα απ όσο θα έπρεπε με μια επώδυνη συναισθηματική ενηλικίωση.