Buzz

To «Whitney» αποκαλύπτει τη σεξουαλική κακοποίηση της Γουίτνι Χιούστον στην παιδική της ηλικία

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ για τη Γουίτνι Χιούστον άφησε πολλούς άφωνους, στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, με την αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της τραγουδίστριας όταν ήταν μικρή από μέλος της οικογένειάς της.

To «Whitney» αποκαλύπτει τη σεξουαλική κακοποίηση της Γουίτνι Χιούστον στην παιδική της ηλικία

To νέο ντοκιμαντέρ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ («Touching the Void», «The Last King of Scotland») για την μεγάλη ντίβα του τραγουδιού Γουίτνι Χιούστον, με τίτλο «Whitney», έκανε την πρεμιέρα του την Τετάρτη που μας πέρασε εκτός συναγωνισμού στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ίδιος, μέσω της ταινίας του, επιχείρησε να ρίξει φως στις πιο αθέατες πτυχές της ζωής της να σκιαγραφήσει ένα πιο προσωπικό πορτρέτο της θρυλικής τραγουδίστριας, πέρα από τα σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα, μέσα από απεριόριστη πρόσβαση σε μοναδικό ανέκδοτο υλικό, σπάνιες ηχογραφήσεις, ζωντανές εμφανίσεις και συνεντεύξεις με την οικογένεια και τους πιο στενούς της συνεργάτες.

Αλλά, μέσω του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, αποκαλύφθηκε πως η Χιούστον είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν μικρή, από την ξαδέρφη της, και αδερφή της τραγουδίστριας της soul Ντιόν Γουόργουϊκ, Ντι Ντι Γουόργουϊκ.

Διαβάστε ακόμα: H «Whitney» όπως δεν την έχετε δει ποτέ

dee dee warwick 607 H Ντι Ντι Γουόργουϊκ.

Η συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έγινε στο τέλος του φιλμ, και ήρθε στο φως όταν η επί χρόνια προσωπική βοηθός της Χιούστον, Μέρι Τζόουνς, υποστήριξε πως η τραγουδίστρια της είχε εμπιστευτεί πως όταν ήταν μικρή είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ξαδέλφη της Ντι Ντι, την ανιψιά της μητέρα της, Σίσι Χιούστον. Η Τζόουνς είπε πως το συγκεκριμένο περιστατικό είχε βαριές επιπτώσεις στην ζωή της Γουίτνι, και πως «την είχε κάνει να αμφισβητήσει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.»

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως η Γουίτνι δεν το είχε αναφέρει ποτέ στην μητέρα της. «Νόμιζε πως ντρεπόταν [για ό,τι συνέβη]», είπε η Τζόουνς. «Αν το είχε πει στην Σίσι, σίγουρα θα είχε κάνει κάτι γι’ αυτό, γιατί η Σίσι αγαπούσε τα παιδιά της.» Και ο Γκάρι Χιούστον, ο ετεροθαλής αδερφός της Γουίτνι, είπε στο ντοκιμαντέρ πως και ο ίδιος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από μια γυναικά συγγενή του, όταν ήταν 7 με 9 ετών.

Διαβάστε ακόμα: We will always love her. H Γουίτνι Χιούστον πέθανε σε ηλικία 48 ετών

dee dee warwick whitney houston 607 Η Γουίτνι Χιούστον μαζί με την ξαδέρφη της Ντιόν Γουόργουϊκ και την μητέρα της Σίσι Χιούστον.

Ο ίδιος ο ΜακΝτόναλντ είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πως «υπάρχουν πολλές αποκαλύψεις στο φιλμ, τις οποίες δεν μπορώ να πω αυτή την στιγμή, αλλά πιστεύω πως, ακόμα και σε εκείνους που νομίζουν πως ξέρουν την ιστορία, θα τους κάνει να καταλάβουν καλύτερα ποια ήταν και για όλα όσα μιλάμε εδώ.» Ο ΜακΝτόναλντ επίσης αναφέρει πως πάντα τις υποψίες του πως κάτι κακό είχε συμβεί στην ζωή της Χιούστον, και εδώ επιβεβαιώθηκε.

Η Γουίτνι Χιούστον πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 48 ετών από πνιγμό στην μπανιέρα της, ο οποίος προκλήθηκε μετά από καρδιακή προσβολή. Η Ντι Ντι Γουόργουϊκ πέθανε το 2008 σε ηλικία 63 ετών.

Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 6 Ιουλίου στις Αμερικάνικες αίθουσες.


Διαβάστε ακόμη